Închide

Tom Brady și-a anunțat retragerea din NFL … a doua oară. Spre ce carieră se îndreaptă acum?

Avatar
Fhdrprexoaept9i

Foto: Twitter Tom Brady

Timp de citire: 3 minute

Tom Brady, care a câștigat șapte Super Bowl-uri și este considerat cel mai mare fundaș din istoria Ligii Naționale de Fotbal american, a declarat miercuri că se retrage, la un an după ce a făcut același anunț, dar s-a răzgândit câteva săptămâni mai târziu, potrivit Reuters.

Spre deosebire de prima sa retragere, când a făcut anunțul într-o postare lungă și bine creionată pe rețelele de socializare, de data aceasta Brady a fost scurt, direct și aparent spontan, părând că a luat această decizie în timp ce ieșea la o alergare de dimineață.

“Bună dimineața, băieți, voi trece imediat la subiect, mă retrag definitiv”, a spus Brady, pe alocuri chinuindu-se să-și stăpânească emoțiile în timpul unui mesaj video de 53 de secunde postat pe Twitter. “Știu că procesul a fost destul de important data trecută, așa că atunci când m-am trezit în această dimineață am apăsat pe înregistrare și v-am anunțat pe voi primii. Nu voi fi lung, nu ai dreptul decât la un singur eseu de retragere super emoționant și eu l-am folosit pe al meu anul trecut”.

https://twitter.com/TomBrady/status/1620772095889403905?s=20&t=Xp_37jmF_lP4MeoYWJby4Q

Brady, în vârstă de 45 de ani, a petrecut 20 de sezoane la New England Patriots înainte de a se muta în Florida și de a-i conduce pe Tampa Bay Buccaneers la un campionat Super Bowl în 2021.

El s-a retras după sezonul trecut, dar a inversat cursul 40 de zile mai târziu și s-a întors la Buccaneers, conducându-i din nou în playoff în sezonul actual, înainte ca echipa să fie eliminată de Dallas Cowboys săptămâna trecută.

În octombrie, la jumătatea sezonului, Brady a anunțat că el și soția sa, supermodelul Gisele Bundchen, au pus capăt mariajului lor de 13 ani. Ei au împreună doi copii.

Angajamentul lui Brady de a continua să joace a fost considerat a fi una dintre pietrele care au împins cuplul la divorț.

Bundchen își exprimase îngrijorarea cu privire la sănătatea lui Brady.

“Mi-ar plăcea ca el să fie mai prezent”, a declarat Bundchen.

Jucătorul originar din nordul Californiei este considerat cel mai bun fundaș din istoria ligii. El a participat la un număr record de 10 Super Bowl-uri, câștigând meciul de șapte ori.

De asemenea, a câștigat de cinci ori premiul Super Bowl MVP, iar cele 15 selecții Pro Bowl sunt cele mai multe din istoria ligii. A fost desemnat cel mai valoros jucător al ligii de trei ori.

Un jucător de perspectivă puțin apreciat la ieșirea de la Universitatea din Michigan, Brady a fost ales pe locul 199 în NFL Draft 2000. Dar a profitat la maximum de oportunitățile pe care le-a avut și a schimbat rapid soarta francizei Patriots. Avea să construiască una dintre cele mai mari dinastii din orice sport.

CARIERA ÎN TELEVIZIUNE

Brady pare să se îndrepte acum spre cabina de emisie a televiziunii, după ce a acceptat deja un contract de 375 de milioane de dolari pe 10 ani pentru a se alătura FOX Sports ca principal analist și ambasador al rețelei.

Înaintea Zilei Cârtiței în Statele Unite, joi, unii pe rețelele de socializare au subliniat că au mai auzit acest lucru.

Au existat mai multe echipe care ar fi fost interesate să îl semneze pe viitorul agent liber de contract Hall of Famer pentru sezonul viitor, printre care Las Vegas Raiders, Tennessee Titans și Miami Dolphins.

În timp ce Brady a părut frustrat și obosit în unele momente pe parcursul sezonului trecut, el a continuat să producă pe teren, conducând Buccaneers în playoff.

El a pasat pentru 4.694 de yarzi, situându-se în urma doar a lui Patrick Mahomes de la Kansas City Chiefs, care se pregătește pentru Super Bowl, și a lui Justin Herbert de la Los Angeles Chargers, iar cele 25 de pase de eseu au fost printre primele 10 din ligă.

Vestea celei de-a doua retrageri a lui Brady a stârnit din nou omagii pe rețelele de socializare din întreaga lume.

“Cel mai mare din toate timpurile. Fără îndoială, fără discuție”, a declarat J.J. Watt, de trei ori jucătorul defensiv al anului în NFL, care și-a anunțat retragerea la începutul acestui an. “A fost o onoare și un privilegiu”.

Căpitanul echipei de fotbal a Angliei, Harry Kane, și-a oferit felicitările și a spus că așteaptă cu nerăbdare să se întâlnească cu Brady la un sport total diferit.

“Felicitări pentru o carieră uimitoare @TomBrady”, a scris pe Twitter atacantul de la Tottenham Hotspur. “Ne vedem în curând pe terenul de golf”.

scroll to top