Închide

Topul Forbes 2021 | Cine este și cu ce se ocupă cel mai tânăr miliardar din lume?

Avatar
man, cash, money

Fotografie de josephvm pe Pixabay

Conform clasamentului anual al miliardarilor întocmit de Forbes și lansat pe 6 aprilie, cel mai tânăr miliardar din lume în acest moment deține un lanț de magazine în Germania. Adolescentul, Kevin David Lehmann, în vârstă de 18 ani, valorează 3,3 miliarde de dolari și și-a moștenit averea de la tatăl său, potrivit Business Insider.

Lehmann, în vârstă de 18 ani, valorează 3,3 miliarde de dolari după ce a moștenit acțiuni în lanțul de magazine “dm-drogerie markt” de la tatăl său, Guenther Lehmann. Asta în conformitate cu a 35-a listă anuală a miliardarilor Forbes, care a fost lansată pe 6 aprilie.

“Dm-drogerie markt”, sursa averii lui Lehmann, a fost fondat în 1974 și este principalul concern de magazine de cosmetice și bunuri de larg consum din Germania. Potrivit site-ului web al companiei, are peste 41.000 de angajați în peste 2.000 de magazine din toată Germania.

Potrivit Forbes, nici Lehmann și nici tatăl său nu sunt implicați activ în companie și se știe foarte puține lucruri despre ei. Redacția Insider a contactat compania “dm” pentru declarații. Lehmann nu a putut fi contactat pentru a comenta pe marginea subiectului.

Locul 2 în rândul celor mai tineri miliardari din lume în 2021 este ocupat de Wang Zelang, din China, în vârstă de 24 de ani, care valorează 1,5 miliarde de dolari.

Ocupantele locurilor 3 și 4 sunt surorile norvegiene Alexandra și Katharina Andresen, care au 24, respectiv 25 de ani, și fiecare valorează 1,4 miliarde de dolari. Amândouă dețin o parte a companiei familiei lor – Ferd, o firmă de investiții de miliarde de dolari.

Discreția celui mai tânăr miliardar din lume – care nu are conturi active pe nicio platformă socială majoră – contrastează puternic cu titularul anterior.

În ediția din 2020 a topului Forbes, locul întâi a fost ocupat de vedeta reality TV și mogul din lumea modei, Kylie Jenner. În timp ce Jenner, în vârstă de 23 de ani, a ieșit de tot din topul Forbes de anul acesta, ea a fost desemnată în 2019 cel mai tânăr miliardar self-made din lume, la vârsta de 21 de ani, o alegere controversată la acel moment.

Lista Forbes reunește informații despre cei mai bogați oameni din lume, folosindu-se de prețurile acțiunilor și cursurile de schimb începând cu data de 5 martie și ia în considerare doar acele persoane cu o valoare netă mai mare de 1 miliard de dolari. Potrivit listei, în acest moment există 2.755 de miliardari în întreaga lume, cel mai mare număr înregistrat de până acum.

Chiar și după anul pandemic 2020, miliardarii lumii sunt mai bogați decât au fost vreodată, deși estimările câștigurilor lor colective variază.

Potrivit Forbes, averile cumulate ale miliardarilor lumii au crescut cu 8 trilioane de dolari până la 13,1 trilioane de dolari.

Între timp, un raport al Institutului pentru Studii Politice a constatat că miliardarii lumii au adăugat averii lor 4 trilioane de dolari – substanțial mai puțin decât estimările Forbes – în perioada 18 martie 2020 – 18 martie 2021.

scroll to top