Închide

Un jucător de la FCSB este dorit de Inter Milano. Ce preț i-a stabilit Gigi Becali?

Avatar
Olimpiu Morutan Fcsb Uta

Foto: oraexactainfotbal.ro

Olimpiu Moruţan, jucătorul lui FCSB, este dorit în Serie A chiar de formaţia care se pregăteşte de câştigarea titlului, Inter Milano. Jurnaliştii italieni scriu că fotbalistul celor de la FCSB a ajuns o prioritate pentru nerazzurri, potrivit Digi Sport.

FCSB luptă pentru câştigarea titlului în Liga 1, iar acest lucru înseamnă creșterea valorii jucătorilor lui Gigi Becali. După ce l-a vândut pe Dennis Man la Parma în iarnă, pentru 13 milioane de euro, Gigi Becali se pregăteşte să dea o nouă lovitură, tot în Italia.

Olimpiu Moruțan are o tehnică peste medie şi e prototipul de jucător număr 10. Inclusiv înălțimea sa (1,73m) este tipică pentru un decar, precum Leo Messi. Calitățile tale tehnice și inteligența fotbalistică îi permit să joace pe mai multe posturi. Moruţan preferă să pătrundă din banda dreaptă pentru a încerca să centreze la colțul lung sau să finalizeze. Fotbalistul își demonstrează și capacitatea de a dribla sau de oferi pase filtrante. De asemenea, stă foarte bine pe picioare, fiind capabil să își deruteze adversarii prin schimbări rapide de direcție, scriu italienii de la numero-diez.com.

Potrivit jurnaliștilor italieni, după câțiva ani de pauză, fotbalul românesc revine pentru a-i încânta pe fanii din Serie A. Deși în ultimii ani au apărut jucători de un nivel foarte bun precum Ștefan Radu, Chiricheș sau Tătarușanu, care să reprezinte țara din sud-estul Europei, de la Adrian Mutu încoace, nimeni nu a mai făcut diferența cu adevărat.

Potrivit sursei citate, Moruțan este de acord cu tranferul în Italia.

Dacă următorul pas pentru Olimpiu ar fi Italia, ar fi mai mult decât mulțumit. Este un campionat pe care îl iubește foarte mult, a spus impresarul lui Moruțan, Florin Vulturar.

Bayer Leverkusen, Hoffenheim, FC Porto și Galatasaray sunt alte formaţii despre care presa internaţională a scris în ultima vreme că sunt pe urmele lui Olimpiu Moruţan, fotbalist căruia Gigi Becali i-a stabilit un preţ de 20 de milioane de euro.

TOP 10 transferuri de jucători din Liga 1 în străinătate

  1. Dennis Man (de la FCSB la Parma, în 2021): 13 milioane de euro;
  2. Nicolae Stanciu (de la Steaua la Anderlecht, în 2016): 10 milioane euro;
  3. Vlad Chiricheş (de la Steaua la Tottenham, în 2013): 9,5 milioane euro;
  4. Valentin Mihăilă (de la Craiova la Parma, în 2020): 8,5 milioane de euro;
  5. Alexandru Mitriţă (de la Craiova la New York City, în 2018): 8 milioane de euro;
  6. Florin Gardoş (de la Steaua la Southampton, în 2014): 6,8 milioane de euro;
  7. Mirel Rădoi (de la Steaua la Al-Hilal, în 2009): 6 milioane euro;
  8. Cristian Săpunaru (de la Rapid la FC Porto, în 2008): 6 milioane euro;
  9. Gabi Torje (de la Dinamo la Udinese, în 2011): 5 milioane de euro;
  10. Bogdan Stancu (de la Steaua la Galatasaray, în 2011): 5 milioane euro.
scroll to top