Închide

Toyota își mărește distanța față de urmăritori în topul celor mai bine vândute mașini din lume

Avatar
A person holding a steering wheel

Fotografie de ALEEM UL HASSAN pe Pexels

Timp de citire: < 1 minut

Constructorul japonez de autovehicule Toyota Motor Corp. a vândut 10,5 milioane de vehicule în 2022, în scădere nesemnificativă față de anul anterior, cu doar 0,1%, potrivit unui comunicat al companiei japoneze, citat de Reuters. În acest fel, Toyota își apără titlul de cel mai bine vândut producător auto din lume, pentru al treilea an consecutiv, mărind chiar diferența față de următorii clasați în top.

Vânzările globale ale grupului, inclusiv ale unității de camioane Hino Motors și ale producătorului de mașini mici Daihatsu, au scăzut cu 0,1%.

Vânzările record din afara Japoniei de 8,6 milioane de vehicule au ajutat la compensarea unei scăderi de 9,6% pe piața sa internă, la 1,9 milioane.

Rivalul de pe locul al doilea, Volkswagen Group, a raportat la începutul acestei luni cele mai mici vânzări din ultimii zece ani, de 8,3 milioane de vehicule, în condițiile în care restricțiile COVID-19 din China și războiul din Ucraina au perturbat lanțurile de aprovizionare.

În timp ce unele limitări cu privire la aprovizionare, în special cea cu cipuri, s-au manifestat și în cazul celor de la Toyota, japonezii susțin că cererea puternică din Asia și o creștere a capacității de producție și o optimizare în Asia și America de Nord au contribuit la creșterea producției globale cu 5% în 2022.

În luna noiembrie, Toyota și-a revizuit în scădere estimările de producție pentru anul financiar curent, care se derulează până la sfârșitul lunii martie 2023, la 9,2 milioane de vehicule, de la estimarea anterioare, de 9,7 milioane de vehicule.

scroll to top