Închide

Traficul din centrele comerciale, comparabil cu cel din 2019. 1 milion de oameni merg lunar la mall

Avatar
Inside a Mall in Siliguri

Fotografie de Boudhayan Bardhan pe Unsplash

Timp de citire: 2 minute

Românii fac peste 32 de milioane de vizite la mall în fiecare lună, ceea ce înseamnă că în jur de 1 milion de români merg, în medie, zilnic la mall. Din total, aproape 30% dintre vizitele la mall sunt în București, potrivit datelor prezentate luni de compania de indoor marketing Brand Management.

”Mersul la mall este un comportament social la noi în țară. După perioada pandemiei, oamenii au revenit în centrele comerciale avizi în primul rând de socializare. Cifrele se compară acum cu cele din 2019, ceea ce nu poate decât să ne bucure”, a declarat Georgian Drăghici, director comercial al companiei Brand Management.

Cele mai multe vizite, atât la nivel național, cât și în capitală, sunt făcute de către femei, care merg la mall în procent de 57%, spre deosebire de bărbați, care vizitează centrele comerciale în procent de numai 43%.

Dintre aceștia, cel mai activ segment de vârstă este generația Millennials (cei născuți între 1981-1996).

Consumatorii cu vârsta cuprinsă între 26 și 45 de ani reprezintă 53% din totalul de vizite, în timp ce Generațiile Z (18-25 ani) și X (45-55 de ani) constituie fiecare câte 23%.

Numărul vizitelor în centrele comerciale va rămâne constant sau își va păstra tendința de creștere, apreciază reprezentanții companiei.

”Mall-urile se transformă în centre de lifestyle, spații care oferă nu doar magazine ci și experiențe și distracție. Cu scopul de a atrage branduri nativ digitale, centrele comerciale vor deveni la rândul lor puncte de destinaţie în traseul consumatorului, pentru o abordare cât mai holistică. În plus, îmbrăţişează era digitală, completând oferta clasică de retaileri cu branduri noi, tinere, cu aer jucăuş şi noi metode de shopping avangardist”, a adăugat Drăghici.

Noile tendinţe care se anunţă în străinătate includ servicii de pick-up pentru comenzile online, shopping cu programare, formate noi de magazine precum pop-up shops, micro-magazine, shopping experienţial şi abordări cât mai personalizate, mai precizează reprezentantul Brand Management.

scroll to top