Închide

Tranzacție de milioane de $ pe piața băuturilor alcoolice: Diageo cumpără romul premium Don Papa

Avatar
Esmqpgjxyaica6l

Foto: Twitter DonPapaRum

Timp de citire: < 1 minut

Diageo a achiziționat Don Papa Rum, un rom “super premium” din Filipine. Gigantul englez al băuturilor spirtoase consideră că romul are un potențial puternic de creștere pe piața premium, potrivit Retail Detail.

Proprietarul unor băuturi spirtoase precum Smirnoff, Talisker, Tanqueray și Yeni Rakı dorește să facă un pas mai departe pe piața premium, iar cumpărarea romului Don Papa face parte din acest demers. Acest rom dark a fost lansat în 2012 și este disponibil în prezent în treizeci de țări, cele mai mari piețe fiind Franța, Germania și Italia. Unul dintre primii din segmentul “super-premium plus”, aflat în creștere rapidă, marca a înregistrat o creștere anuală a vânzărilor de 29 % în ultimii cinci ani.

Diageo a fost de acord să plătească o sumă inițială de 260 de milioane de euro pentru rom, dar până la 177,5 milioane de euro ar putea fi adăugate până în 2028, în funcție de succesul pe care îl va avea achiziția. Fondatorul Stephen Carroll va rămâne implicat în continuare în brand. Achiziția va fi finanțată din rezervele de numerar existente și se așteaptă în continuare să fie finalizată în prima jumătate a acestui an.

Romul Don Papa poartă numele lui Papa Isio, una dintre figurile marcante ale revoluției filipineze de la sfârșitul secolului al XIX-lea. Se spune că maistrul plantației de zahăr a jucat un rol crucial în eliberarea insulei Negros de sub dominația spaniolă. Prin urmare, romul este distilat pe această insulă și învechit în butoaie de stejar american, folosind trestia de zahăr din Negros ca bază pentru băutură.

scroll to top