Închide

Trump dă în judecată CNN pentru defăimare. Ce pretenții are fostul președinte american?

Avatar
trump, president, america

Fotografie de TheDigitalArtist pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Fostul preşedinte american Donald Trump a depus luni o plângere împotriva CNN, acuzând canalul de ştiri că îl defăimează, deoarece se teme că va candida din nou la preşedinţie în 2024 şi pretinzând despăgubiri de 475 de milioane de dolari.

CNN, unul din principalele canale de televiziune din Statele Unite, “a căutat să-şi folosească imensa influenţă – presupusă ca o sursă de informare ”de încredere” – pentru a-l defăima pe reclamant, în faţa telespectatorilor şi cititorilor săi, în încercarea de a-l învinge politic”, potrivit textul plângerii depuse în Florida, notează TVR.

“Campania de descurajare a CNN, sub forma defăimării şi calomniei împotriva reclamantului, a escaladat în ultimele luni, deoarece CNN se teme că reclamantul va candida la preşedinţie în 2024”, potrivit aceleiaşi surse.

Donald Trump cere despăgubiri de 475 de milioane de dolari.

Pe tot parcursul mandatului său, fostul preşedinte republican a avut o relaţie oribilă cu marile media precum CNN şi New York Times, pe care le-a numit media “fake news”. În mod regulat, el s-a dezlănţuit împotriva lor pe Twitter, de unde între timp a fost interzis, reaminteşte AFP.

scroll to top