Închide

Cu afaceri în creștere, o companie românească îşi deschide filiale în Marea Britanie şi SUA

Avatar
internet, cyber, network

Fotografie de geralt pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Safetech Innovations, companie românească de securitate cibernetică listată pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti, raportează o cifră de afaceri de 13,1 milioane de lei în primele nouă luni din 2021, în creştere cu 53% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, şi un profit net de 2,2 milioane de lei, cu 153% mai mult faţă de primele nouă luni din 2020. Compania intenţionează să atragă aproximativ 10 milioane de lei de la investitorii BVB, în cadrul primei majorări de capital efectuată de companie de la listarea pe piaţa AeRO, iar banii obţinuţi în urma majorării capitalului social va fi utilizat pentru finanţarea operaţiunilor de înfiinţare a filialelor companiei în Marea Britanie şi SUA.

“Safetech Innovations (BVB: SAFE), companie românească de securitate cibernetică listată pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti, raportează o cifră de afaceri de 13,1 milioane de lei în primele nouă luni din 2021, în creştere cu 53% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, şi un profit net de 2,2 milioane de lei, cu 153% mai mult faţă de primele nouă luni din 2020”, anunţă compania.

În primele nouă luni ale anului 2021, solicitările pentru serviciile de securitate cibernetică oferite de Safetech Innovations au evoluat în concordanţă cu trimestrele anterioare, cele mai multe solicitări fiind înregistrate pentru serviciile de monitorizare, mentenanţă şi implementări soluţii de securitate, precum şi audit şi testare securitate. Serviciile de securitate cibernetică au contribuit cu 52% la cifra de afaceri totală, implementarea soluţiilor de securitate cibernetică cu 47%, în timp ce vânzarea de echipamente a echivalat cu 1% din totalul veniturilor. Creşterea cifrei de afaceri a fost determinată de contractele încheiate cu clienţii existenţi dar şi de vânzările generate către clienţi noi şi este reprezentată în primul rând de contractele recurente, semnate pe o durată medie de trei ani, potrivit unui comunicat de presă.

Safetech Innovations este în proces de extindere a amprentei geografice şi intrarea pe pieţe noi prin realizarea de parteneriate. În prezent, compania se află în etapa de consolidare a expunerii serviciilor sale pe pieţele din SUA, Orientul Mijlociu şi Africa de Nord, precum şi pe piaţa din Japonia. În ceea ce priveşte piaţa din SUA, în septembrie 2021, compania a primit statutul de furnizor de servicii şi soluţii de securitate cibernetică pentru agenţiile guvernamentale şi contractorii din SUA, fiind inclusă în platforma SAM (System for Award Management), deţinută şi operată de Guvernul federal al Statelor Unite ale Americii.

Safetech Innovations este listată pe piaţa AeRO începând cu data de 29 ianuarie 2021. Compania are o capitalizare de piaţă de peste 210 de milioane de lei, iar începând cu data de 11 octombrie 2021, acţiunile SAFE sunt incluse în indicele BET-AeRO dezvoltat de Bursa de Valori Bucureşti pentru piaţa AeRO. În cadrul acestui indice, Safetech Innovations deţine a treia cea mai mare pondere.

scroll to top