Închide

Turneul de la Indian Wells și renumele de ”al 5-lea turneu de Mare Șlem”: premii record în acest an

Avatar
20230318 Jw Bnppo R2a1312 Scaled

Sursa foto: BNP Paribas Open.

Timp de citire: 2 minute

Ediția din acest an a turneului de tenis de la Indian Wells, care va avea loc între 3 și 17 martie 2024, va oferi premii totale de 19 milioane de dolari, cele mai mari dintre toate competiţiile combinate WTA şi ATP Masters de categoria 1000, potrivit unui anunț făcut de organizatorii turneului și citat de Reuters și News.ro.

Noile premii reprezintă o creştere de peste 1,4 milioane de dolari faţă de anul trecut, cei mai mulţi bani suplimentari fiind destinaţi jucătorilor de simplu care participă la calificări şi pe tabloul principal până în turul doi.

“În fiecare an, evaluăm fiecare aspect al evenimentului nostru – de la premiile în bani, la programări, la facilităţi şi dotări – pentru a asigura o experienţă de top pentru jucători şi fani. În acest an, suntem mândri să acordăm premii record şi suntem foarte concentraţi pe recompensarea tuturor jucătorilor care participă la BNP Paribas Open”, a declarat Steve Christian, COO al BNP Paribas Open.

Turneul îşi schimbă, de asemenea, programul şi va avea prima zi cu toate sferturile de finală, la 14 martie, când se vor juca toate cele opt meciuri din sferturi.

Evenimentul anual din deşertul din sudul Californiei, în apropiere de Palm Springs, este deţinut de miliardarul Larry Ellison, care deţine şi Indian Wells Tennis Garden.

Luna trecută, jucătorii l-au votat Turneul ATP Masters şi WTA 1000 al anului pentru a noua oară consecutiv, un fapt fără precedent, iar peste 450.000 de fani au asistat la ediţia din 2023.

Carlos Alcaraz şi Elena Rîbakina sunt campionii en-titre ai turneului.

”Al cincilea turneu de Mare Șlem”

Californienii se laudă că turneul de la Indian Wells este organizat la nivelul celor mai mari patru turnee ale calendarului profesionist de tenis, care compun așa-numitul ”Mare Șlem”. Totuși, deși premiile sunt consistente și depășesc cu mult poturile puse la bătaie de orice alt turneu din categoria sa, acestea nu se ridică la nivelul celor oferite jucătorilor care participă la cele patru turnee majore.

La finalul anului trecut, organizatorii primului turneu de Mare Șlem al anului, Australian Open, care va începe duminică, au anunțat o creştere cu 13% a premiilor ediției din acest an față de cele de anul trecut, până la 86,5 milioane de dolari australieni (59,1 milioane de dolari americani).

În 2023, Australian Open a avut cel mai mic premiu în bani dintre cele patru turnee de Mare Șlem, de 76,5 milioane de dolari australieni (52,3 milioane de dolari).

Premiile de la Australian Open aproape că s-a dublat în ultimii zece ani, dar, chiar și majorat, nivelul rămâne inferior celui de la ultima ediție a US Open, care a fost de 65 de milioane de dolari americani.

În cursul sezonului trecut, premiile totale la celelalte două turnee de Mare Șlem au fost de 56,9 milioane de dolari americani pentru Wimbledon, respectiv 54,9 milioane de dolari americani pentru Roland Garros, superioare ediției de anul trecut de la Australian Open, dar mai mici decât cele anunțate pentru acest an.

scroll to top