Închide

Uber mizează pe cererea din perioada sărbătorilor de iarnă, după un al treilea trimestru anost

Avatar
car, uber, taxi

Fotografie de JacksonDavid pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Gigantul Uber a prezis marți că cererea puternică din timpul vacanțelor va crește profiturile mai mult decât se așteaptă analiștii, după ce modificările contabile au împiedicat creșterea între iulie și septembrie, potrivit Reuters.

Măsura companiei de a schimba modul în care recunoaște o parte din venituri a afectat cu opt puncte procentuale creșterea la afacerile sale de ride-hailing și de livrare de mâncare și a dus la faptul că veniturile nu au atins așteptările pentru al treilea trimestru.

Uber se confruntă cu o concurență dură din partea Lyft, care a redus tarifele pentru a câștiga clienți, în condițiile în care inflația stârnește îngrijorări cu privire la cererea de ride-share.

Dar directorul general Dara Khosrowshahi a avut un ton optimist.

“Cererea consumatorilor pe platforma noastră rămâne sănătoasă, în timp ce intrăm în cea mai aglomerată perioadă a anului”, a spus el. “Această tendință a continuat și în al patrulea trimestru, deoarece în octombrie am atins maxime istorice în ceea ce privește numărul total de călătorii și numărul brut de rezervări, datorită forței atât în domeniul mobilității, cât și al livrării.”

Uber se așteaptă ca profitul de bază ajustat pentru al patrulea trimestru, o măsură cheie a profitabilității, să se situeze între 1,18 și 1,24 miliarde de dolari, peste estimările de 1,15 miliarde de dolari, potrivit datelor LSEG.

Înregistrările brute, sau valoarea totală în dolari obținută din serviciile sale, sunt așteptate între 36,5 și 37,5 miliarde de dolari, față de așteptările de 36,31 miliarde de dolari.

“În condițiile în care oferta de șoferi a rămas puternică și în trimestrul (al treilea), la un nivel record de 6,5 milioane de șoferi activi, compania pare bine poziționată pentru a genera rezultate solide”, au declarat analiștii de la William Blair.

Optimismul privind cererea de călătorii în timpul sezonului de sărbători, o perioadă crucială pentru industrii, de la companii aeriene la hoteluri, va fi de asemenea benefică pentru Lyft, care va raporta miercuri rezultatele.

În trimestrul al treilea, veniturile Uber au crescut în cel mai lent ritm din 2021, la 9,29 miliarde de dolari, ratând estimările de 9,52 miliarde de dolari.

Profitul de bază ajustat de 1,09 miliarde de dolari a depășit așteptările de 1,02 miliarde de dolari, dar profitul net pe acțiune a ratat estimările cu 2 cenți.

Acțiunile sale au crescut cu peste 2% după o tranzacționare volatilă înainte de piață.

scroll to top