Închide

OPINIE Mircea Morariu: Un fapt cusut cu ață albă

Avatar
Timp de citire: 2 minute

Autor: Mircea Morariu, pentru contributors.ro

Până mai ieri, dl. Doru și d-na Sorina erau niște iluștri anonimi. Nu îi cunoșteau decât rudele, colegii de muncă și vecinii. Respectivii mai aveau câteva cunoștințe recrutate din rândul avocaților, judecătorilor și angajaților acelei Secții de poliție cu care am aflat că s-au aflat ori că se află în proces.

De câteva zile, numele lor, dar mai ales imaginea și vocea respectivilor, au devenit celebre. Au făcut înconjurul televiziunilor. Domnul Doru și doamna Sorina sunt nici mai mult, nici mai puțin decât martirii nației. Noii Doina Cornea și Radu Filipescu. Marii luptători pentru drepturile omului. Probabil, foarte curând, cei doi vor fi omagiați chiar în Aula Magna a Academiei Române. Devenită și ea, Academia, un fel de cutie de rezonanță a PSD și a ziariștilor din solda sus-numitului partid. Și unde, probabil, foarte curând se va auzi “Noi suntem români, noi suntem români, noi suntem la COVID pe veci imuni”.

Respectivii au fost, ce să vezi!, agresați de forțele de poliție (acum, între noi fie vorba, nici acestea nu s-au comportat chiar profesionist, din contră, și lucrul acesta ar trebui serios să îi pună pe gânduri și la fapte pe mai marii MAI) fiindcă au refuzat termoscanarea. Scuze, luarea temperaturii la intrarea într-un hipermarket. Care ne-a înștiințat, perfect informată doamna Sorina, înseamnă “un act intim”. Că doamna Sorina este cum nu se poate mai cultă, mai om al Renașterii și, cum spuneam, perfect pregătită să își afle loc printre Nemuritori, o dovedesc vorbele docte și savante rostite tot de respectiva pe măsură ce avansa scandalul. Doamna știa perfect ce prevede și ce nu Constituția, s-a dovedit locvace, pesemne că înainte de a se duce la hipermarket, se pregătise îndelung, ca pentru obținerea unui doctorat total. Din acela la care aspiră Eleva din Lecția lui Ionesco.

Nu știu cum se făcea că noii activiști pentru drepturile omului, chiar mai locvace decât era în tinerețe doamna Renate Weber (și, uite, doamna Weber a ajuns Avocat al Poporului și se pregătește să sesizeze pe această cauză pe toată lumea, inclusiv „specialii” de la CCR) sau decât domnii Tăriceanu, Ponta și Ciolacu (bine, dl. Ciolacu e nițeluș mai sensibil), aveau și o voce perfect amplificată. Și erau amândoi filmați profesionist.

De ce toată această mizeră mascaradă? Ceva evident cusut cu ață albă Ca să ni se mai inculce o dată ideea că în România nu sunt respectate drepturile omului. Că s-a instaurat dictatura. Că președintele Iohannis este un profesionist al discriminării, un monarh, un Führer (lucrurile astea nu le-a auzit domnul Asztalos Csaba, președintele CNCD, sau dacă le-a auzit nu le-a băgat în seamă fiindcă așa i s-a ordonat de susținătorii lui politici), iar guvernul vrea să ne transforme în sclavi. În suboameni ținuți strâns în lesă. Ceva menit să submineze, să înfrunte, să relativizeze, să arunce în aer autoritatea.

Oare doamna Sorina, dl. Doru și cei care le-au sponsorizat spectacolul jalnic chiar ne cred proști? Sau….?

Mai multe aici...
scroll to top