Închide

Un miliardar japonez donează Ucrainei 1 miliard de yeni pentru ”activități umanitare”

Avatar
Mikitani Rakuten

Hiroshi Mikitani. Sursa foto: Bongorama.

Timp de citire: < 1 minut

Miliardarul japonez Hiroshi Mikitani, fondatorul și CEO-ul gigantului japonez de comerț electronic Rakuten Group Inc., a anunțat duminică că va dona 1 miliard de yeni (circa 8,7 milioane de dolari) guvernului ucrainean pentru asistență umanitară după invazia Rusiei, anunță agenția japoneză de presă Kyodo.

”Sunt profund întristat de știrile care vin. Gândurile mele sunt alături de tine și de oamenii din Ucraina. Când v-am văzut rezistența curajoasă împotriva acestui atac neprovocat asupra poporului ucrainean, m-am gândit la ce aș putea face pentru Ucraina”, a scris Mikitani într-o scrisoare în limba engleză adresată președintelui ucrainean Volodimir Zelenski publicată pe contul său de Twitter.

Donația este destinată a fi utilizată pentru activități umanitare, în ajutorul ucrainenilor deveniți victime ale unui atac violent și neprovocat, a mai spus el.

Reamintindu-și o vizită făcută la Kiev în vara anului 2019, Mikitani a spus că a fost ”cu adevărat fascinat de orașul atât de frumos”, dar și de ”cunoașterea profundă a tehnologiei digitale” pe care a demonstrat-o Zelenski.

”Sper sincer că Rusia și Ucraina vor putea rezolva această problemă în mod pașnic și că poporul ucrainean va avea din nou parte de pace cât mai curând posibil”, a adăugat Mikitani.

Gigantul japonez Rakuten Group derulează și afaceri în Ucraina, având un hub de afaceri în regiunea Odesa și mai mulți angajați care lucrează pentru aplicația gratuită de mesagerie și apeluri Viber, operată de Rakuten.

scroll to top