Închide

Un nou job la orizont: Profesori care merg alături de familii cu copii în vacanță. Cu cât se plătește?

Avatar
school, learning, graphic

Fotografie de ArtsyBee pe Pixabay

Timp de citire: 3 minute

Lucy Alexandra Spencer a petrecut anul trecut 16 săptămâni în străinătate, în Oman, Franța, Elveția și Portugalia. Spre deosebire de majoritatea oamenilor, călătorind este modul în care ea câștigă – mai degrabă decât cheltuiește – bani. Călătoriile sunt plătite de angajatorii lui Spencer – sunt europeni și americani bogați care o angajează să călătorească cu familiile lor timp de săptămâni și, ocazional, luni întregi. Spencer este o fostă profesoară de școală primară cu experiență în predarea elevilor cu dificultăți de învățare. Ea s-a angajat pentru prima dată ca profesoară itinerantă în urmă cu șapte ani, potrivit CNBC.

De atunci, ea a petrecut aproximativ doi ani în străinătate, inclusiv o călătorie de opt luni în Europa, Statele Unite și Orientul Mijlociu, a spus ea.

Costul angajării unui profesor ca Spencer, cu sediul în Marea Britanie, este comparabil cu taxele de școlarizare la o școală privată pentru mai mulți copii – aproximativ 8.000 de lire sterline (10.050 dolari) pe lună pentru a lucra cu trei copii. Familiile plătesc, de asemenea, costul zborurilor, cazarea și mesele ei.

Tarifele pot crește până la 10.000 de lire sterline dacă familiile au nevoie de profesori cu abilități specializate, cum ar fi cântatul la un instrument muzical sau predarea unei limbi străine.

Cu toate acestea, asistenții didactici, care ajută cu un curriculum de bază, pot fi angajați pentru aproximativ 2.500 de lire sterline pe lună.

Diferit de școala tradițională

Copiii cărora Spencer le predă participă la sesiuni cu ea timp de aproximativ patru ore pe zi, deoarece o oră de meditații private este similară cu trei ore de școală obișnuită, a spus ea.

Ea se consultă cu profesorii de la școlile lor, a spus ea, pentru a crea lecții care să acopere ceea ce ar fi învățat ei acasă. De asemenea, ea îi poate pregăti pentru examenele pe care le au la întoarcere.

Spencer încorporează în sesiunile sale și informații despre cultura, bucătăria și obiceiurile locale. De exemplu, a spus Spencer, când a fost în Oman, a lucrat cu o familie care nu mai cunoscuse o țară arabă.

“Nu este vorba despre faptul că eu transmit cunoștințe”, a declarat ea pentru CNBC Travel. “Este vorba despre faptul că eu sunt acolo mai mult ca un facilitator pentru a-i face curioși și a le pune întrebări despre lucrurile pe care le experimentează – observând diferențele, observând asemănările. “Este solicitant pentru abilitățile tale de predare, deoarece trebuie să înțelegi cu adevărat familia și credințele lor culturale și cum poți face din acei mici oameni cu care lucrezi să devină versiuni mai bune, chiar și decât părinții lor.”

Un educator, nu un meditator

Perspectiva progresistă a lui Spencer nu este pentru toate familiile, a spus ea.

Ea tinde să lucreze cu fondatori de start-up-uri care doresc să își expună copiii la moduri alternative de învățare și gândire, a spus ea.

Ea preferă să fie cunoscută ca “facilitator” sau “educator”, mai degrabă decât ca profesor sau meditator, a spus ea.

“Cu siguranță vor fi educatori care vor călători cu familia și care vor arăta exact ca la școală”, a spus ea. “Dar pentru mine, asta nu este școlarizarea mondială în care sunt specializată – asta înseamnă pur și simplu a face meditații internaționale.”

Schimbarea titlului înseamnă, de asemenea, că ea trebuie să gestioneze așteptările familiilor cu privire la rolul ei, a spus Spencer. Ea trebuie să se asigure că familiile nu o vor confunda cu o bonă care oferă îngrijire extinsă a copiilor sau cu o persoană “au pair”, de la care se poate aștepta să facă treburi ușoare.

“Misiunea mea este cu siguranță educația. Nu sunt cu familia, nu stau în casa lor. Întotdeauna stau separat, deși uneori mă pot alătura lor la cină. Este o conversație interesantă de purtat – definirea acestei idei și a așteptărilor că nu este un rol de bonă de vacanță”, a spus ea.

Asta înseamnă că interviul este o stradă cu două sensuri, a spus ea.

“Pentru multe familii, probabil că au impresia că te intervievează pe tine, ca educator, dar în același timp sunt și eu cea care îi intervievează pe ei”.

Acum, întrucât are propria casă și doi câini, Spencer acceptă doar călătorii de lucru mai scurte, de până la patru săptămâni. Cu toate acestea, ea poate pune în legătură familiile care au nevoie de un profesor itinerant cu unul dintre cei 30.000 de profesori care fac parte din afacerea sa de meditații private Education Boutique.

scroll to top