Închide

Un oraș din UK ia exemplul altor metropole europene și va taxa turiștii care-l vizitează

Avatar
england, cathedral, manchester

Fotografie de gtgt pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Începând cu luna aprilie, autoritățile din Machester vor taxa turiștii care vor să viziteze orașul. Scopul acestei taxe este pentru „îmbunătățirea experienței vizitatorilor”.

Măsura urmează exemplul unor orașe europene precum Veneția și Barcelona și va fi implementată începând cu data de 1 aprilie, potrivit Realitatea.net. Vizitatorii care se cazează în hotelurile din centrul orașului vor fi taxați cu o liră sterlină pe noapte, pe cameră.

Se estimează că această măsură va aduce încasări de 3 milioane de lire sterline pe an și că acestea vor fi direcționate către noul Manchester Accommodation Business Improvement District (ABID). Scopul ABID este de a sprijini creșterea economiei vizitatorilor în următorii cinci ani.

“Manchester Accommodation BID este o inițiativă nouă și inovatoare condusă de furnizorii de hoteluri și apartamente cu servicii din oraș pentru a ajuta la crearea de noi evenimente și activități suplimentare care vor atrage mai mulți oameni să viziteze și să se cazeze în Manchester și Salford”, explică site-ul web al Manchester ABID.

scroll to top