Închide

Unde se găsesc cei mai ieftini cozonaci? Prețurile pieței la marii comercianți

Avatar
Cozonac Si Oua Rosii Vin

Foto: sfatulparintilor.ro

Timp de citire: 2 minute

Concurența este una foarte mare pe piața cozonacilor și a produselor tradiționale pentru Paște. Marii comercianți se întrec în oferte care mai de care mai generoase pentru consumatori. Așadar, prețurile pentru cozonaci în marile rețele de retail pornesc de la 8,39 lei și diferă în funcție de firma producătoare, gramaj, sortiment și rafturile pe care se găsesc.

Cel mai ieftin nu este chiar un cozonac tradițional, deoarece este de post și are doar stafide la interior. Este oferit de Boromir, la 500 de grame și se găsește la Cora, conform dcnews.ro. Un cozonac similar, la același gramaj, dar de la Vel Pitar, se găsește la Mega Image, la prețul de 13,99 de lei.

Dacă ținem seama de raportul dintre gramaj și preț, atunci cel mai ieftin cozonac posibil pentru Paște se găsește la Kaufland. Este un cozonac tradițional ce cântărește un kilogram și are nucă, stafide, cacao şi rahat, fără conservanți, de la Vreau din România. Acesta se vinde la prețul de 10,99 lei.

Altfel, la prețuri mai mici de atât se poate cumpăra un cozonac Boromir mai mic, de 400 de grame, cu cacao și rahat, la 9,25 lei, la Auchan; sau unul congelat cu maia și nucă, la 300 de grame, de la Lidl, la 9,99 lei în magazinele Mega Image.

De la Auchan se pot cumpăra cozonaci cu cremă de nucă și stafide de 400 de grame, la 10 lei; cremă de cacao, la 10,60 lei; cremă de ciocolată și rom de 450 de grame, la 11,60 lei; cremă de nucă și cacao de 400 de grame, la 11,60 lei; nucă și cacao de 450 de grame, la 12,00; sau nucă, rahat și stafide, 400 de grame, la 13,80 lei.

Și Mega Image vinde cozonaci: cozonac de post cu cacao și nucă de 500 de grame la 11,39 lei și cu nucă, stafide și cacao la 800 de grame, la prețul de 16,99 lei

Pe lângă acești mari retaileri, aproape fiecare brutărie vinde în propriile centre sau rețele de ditribuție cozonaci tradiționali, cu forme, gusturi și compoziții pe alese. Nimic nu se compară însă cu un cozonac făcut în casă, alături de familie.

scroll to top