Unilever urmărește listarea la New York pentru afacerea cu înghețată. Ce alte locații are în vedere?
Unilever Plc evaluează opțiunile, inclusiv o listare la New York, pentru afacerea sa cu înghețată, care este cea mai mare piață pentru brandurile sale precum Ben & Jerry’s și Breyers, a raportat Bloomberg News, citând persoane familiare cu acest subiect, potrivit ESM Magazine.
În martie anul trecut, compania listată la Londra a declarat că își va separa unitatea de înghețată, care găzduiește mărci populare precum Magnum, procesul urmând să fie finalizat până la sfârșitul anului 2025.
Grupul, printre ale cărui alte mărci se numără săpunul Dove, Marmite și condimentele Hellmann’s, a fost supus unei reorganizări, inclusiv unui program de reducere a costurilor prin care s-au eliminat 7500 de locuri de muncă la nivel global.
Amsterdam și Londra se numără, de asemenea, printre locațiile avute în vedere, adaugă raportul Bloomberg News.
Separarea unității va ajuta, de asemenea, Unilever să evite controversele legate de pozițiile politice adoptate de Ben & Jerry’s.
Unilever a refuzat să comenteze.
Barclays: „Greu să mulțumești pe toată lumea”
Barclays a declarat într-o notă că va fi ‘greu să mulțumești pe toată lumea cu New York, Londra și Amsterdam toate în cadru’.
‘Credem că o listare în Marea Britanie/ SUA ar fi cel mai bun echilibru, care ar minimiza riscul de flow-back și ar maximiza evaluarea Ice Cream’.
Barclays consideră că listarea doar în SUA ar putea duce în cele din urmă la o evaluare mai mare, dar riscul de revenire ar fi probabil mai semnificativ, deoarece unii acționari britanici și europeni ar putea fi vânzători forțați.
Barclays a adăugat că Marea Britanie este principala piață de cotare a Unilever și se estimează că 70% dintre acționarii săi sunt domiciliați în SUA/UK.
”Ar exista o reacție inevitabilă din partea guvernului olandez, având în vedere că au existat unele asigurări din partea conducerii Unilever cu privire la domiciliul de listare’. Sediul central al Unilever Ice Cream se mută în prezent de la Rotterdam la Amsterdam și, fără îndoială, politicienii olandezi vor face la fel de mult lobby ca și politicienii britanici.”