Închide

Vacanță în Italia? Jucătorii din turism cer insistent aruncarea pașaportului verde la gunoi

Avatar
Plaja Italia

Foto: babsi_w

Timp de citire: 2 minute

Italia intenționează să elimine cerința pașaportului Covid în turism pentru la vară. Guvernul italian vrea să relaxeze restricțiile corona. Cerința vaccinării, trecerii prin boală sau testării pentru turiștii străini ar putea cădea în vară. Cu toate acestea, deocamdată măștile sunt obligatorii și doar în aer liber Italia renunță la ele de vineri, anunță Il Messaggero în ediția de joi.

Guvernul italian vrea să relaxeze restricțiile corona, relaxare de care ar trebui să beneficieze și turismul. Ministrul Turismului Massimo Garavaglia a anunțat într-un interviu acordat cotidianului roman „Il Messaggero” că obligația certificatului Covid pentru turiștii străini va fi ridicată în vară. Ministrul a spus că Italia dorește să urmeze exemplul Franței, care va ușura restricțiile corona chiar din aprilie.

Italia și-a relaxat deja cerințele pentru turiștii din țările UE la 1 februarie: de atunci, doar „pașaportul verde” trebuie prezentat la intrare, adică trebuie furnizată o dovadă a vaccinării, trecerii prin boală sau testării.

Cu toate acestea, așa-zisa regulă „Super Green Pass” se aplică în prezent în mari părți ale vieții publice din Italia. Ce înseamnă asta? Că oricine a intrat în țară fără certificat de vaccinare sau de recuperare după boală nu poate folosi transportul public local și pe distanțe lungi și nu-i este permis să meargă în zonele de schi, gastronomie, hoteluri, facilităţi culturale şi de agrement sau să participe la evenimente.

Prin urmare, reglementările pentru turiștii străini au fost ajustate pe 2 februarie: un test PCR sau antigen negativ (cu o vechime de maxim 72/48 de ore) este suficientă pentru ca aceștia să viziteze hoteluri și restaurante.

Purtarea măștii în aer liber va cădea

“Pandemia este în faza finală, situația este din nou sub control. Curba de contagiune scade rapid și în curând vom putea ridica restricțiile care împiedică repornirea turismului”, a spus ministrul Garavaglia, care aparține forței politice Lega Nord.

Partidul de dreapta militează de câteva săptămâni pentru o relaxare a restricțiilor corona.

Guvernul de la Roma plănuiește noi ajutoare pentru companiile de turism care au suferit grav din cauza pandemiei. Sunt planificate măsuri pentru hoteluri și o reducere fiscală de șase luni pentru agențiile de turism și touroperatori, a explicat ministrul.

De vineri, măștile nu mai sunt obligatorii în aer liber în toată Italia. Trebuie totuși să ai o mască la tine și să o folosești în aglomerație, potrivit unei ordonanțe a ministrului Sănătății, Roberto Speranza. Însă dacă faci sport, nu trebuie să porți mască.

Măștile sunt încă obligatorii în interior până pe 31 martie. Dacă starea de urgență legată de corona în Italia – așa cum era de așteptat – nu este prelungită dincolo de 31 martie, este de așteptat ca cerințele purtării măștii să cadă peste tot.

scroll to top