Închide

Vacanțe mai scumpe | O destinație preferată de români crește tarifele cu până la 15%

Avatar
Hotel Austria

https://www.leadingfamilyhotels.com/

Timp de citire: < 1 minut

Vești proaste pentru românii cu planuri de vacanțe în Alpii Austriei sau în fascinanta capitală imperială Viena. Prețurile hotelurilor ar putea crește chiar cu 15%. Reprezentantul industriei de ospitalitate din Austria, Susanne Kraus-Winkler, a declarat pentru Kleine Zeitung că hotelurile trebuie să crească prețurile pentru a-și putea acoperi costurile. Hotelierii solicită reintroducerea rambursării taxei pe energie. 

Prețurile ridicate ale energiei în prezent se reflectă în toate domeniile vieții și sunt de natură să facă vacanțele considerabil mai scumpe. Fie că este vorba de motorină pentru transferurile necesare hotelului sau de gaz pentru încălzirea sau bucătăria hotelului, industria se confruntă cu costuri semnificativ mai mari, a declarat marți Walter Veit, președintele ÖHV, federația industriei de ospitalitate, la postul TV austriac Ö1.

Reprezentantul industriei, Susanne Kraus-Winkler, se așteaptă ca prețurile hotelurilor din Austria să crească simțitor. Întrucât, pe lângă prețurile la energie și la alimente, cresc și costurile cu personalul, „hotelurile trebuie să crească prețurile cu cel puțin 10 până la 15 la sută în acest an pentru a-și acoperi costurile”, a spus purtătorul de cuvânt al hotelierilor în Camera Austriacă de Comerț luni, potrivit cotidianului „Kurier”. 

Furnizorii de turism care oferă călătorii cu autocarul se văd în mod deosebit afectați. Max Schlögl, directorul general al Gruber Reisen, susține o reducere a taxei pe uleiurile minerale. Dacă acest lucru nu se întâmplă, el presupune că prețurile pentru clienți vor fi mai mari.

Operatorul de turism din landul Stiria, Hermann Retter, care este specializat în călătorii auto, vede și el nevoia unei acțiuni, având în vedere prețurile ridicate ale combustibilului.

„Dacă prețurile la carburanți galopează așa, trebuie să facem ceva în privința prețului”, a conchis Retter redactorilor de la „Kurier”. 

scroll to top