Închide

Valoarea de piață a giganților tehnologici a scăzut cu 1.000 mld. $ în ultimele trei ședințe

Avatar
technology, analytics, business

Fotografie de tungnguyen0905 pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Cele mai mari companii de tehnologie din lume au pierdut peste 1 trilion de dolari din valoarea de piață în doar trei sesiuni de tranzacționare, potrivit CNBC.

Investitorii sunt acum mai puțin interesați de ceea ce a determinat afacerile pe o piață puternică în ultimii ani, inclusiv în timpul pandemiei, și acum împing mai mulți bani către buzunarele mai sigure ale pieței, inclusiv în produse de bază precum Campbell Soup, General Mills și J.M. Smucker.

Apple, cea mai valoroasă companie publică din lume, a pierdut 220 de miliarde de dolari de la încheierea tranzacționării miercuri, în ziua în care președintele Fed, Jerome Powell, a declarat că inflația este prea mare și că nu există planuri pentru o majorare a ratei mai mult de jumătate de punct procentual.

Piețele au crescut mai întâi la comentariile lui Powell, dar optimismul s-a împrăștiat în zilele următoare. Acțiunile au scăzut joi, au scăzut din nou vineri și apoi au scăzut și luni. Indicele bursier S&P 500 din SUA a scăzut luni sub pragul de 4.000, după ce a scăzut cu 7% de la închiderea de miercuri, în timp ce ETF-ul Invesco Nasdaq 100 a scăzut cu aproape 10% în aceeași perioadă.

Iată celelalte pierderi mari din ultimele trei zile de tranzacționare:

  • Microsoft a pierdut aproximativ 189 de miliarde de dolari din valoarea de piață;
  • Reducerea Tesla se înregistrează la 199 de miliarde de dolari, la câteva luni după ce evaluarea sa a scăzut sub 1 trilion de dolari;
  • Capitalizarea bursieră a Amazon a scăzut cu 173 de miliarde de dolari;
  • Alphabet, compania umbrelă a Google, valorează cu 123 de miliarde de dolari mai puțin decât săptămâna trecută;
  • Pierderea producătorului de plăci grafice Nvidia se ridică la 85 de miliarde de dolari;
  • Și Meta Platforms, părintele Facebook, a pierdut 70 de miliarde de dolari valoarea de piață.
scroll to top