Închide

Vânzările Nintendo Switch scad cu 22%, iar gigantul de jocuri se așteaptă la noi scăderi

Avatar
black and red nintendo switch

Fotografie de Erik Mclean pe Unsplash

Timp de citire: 3 minute

Nintendo a raportat o scădere a profitului și a veniturilor în anul fiscal, cauzată de o scădere a vânzărilor consolei sale emblematice Switch, transmite CNBC.

Pentru întregul său an fiscal, care a durat din aprilie 2022 și s-a încheiat pe 31 martie anul acesta, Nintendo a raportat venituri de 1,6 trilioane de yeni, îndeplinindu-și propria prognoză. Aceasta a fost o scădere de 5,5% de la an la an.

Nintendo a raportat un profit net de 432,7 miliarde de yeni pentru anul fiscal, în scădere cu peste 9% față de anul precedent. Cu toate acestea, a fost mai bine decât estimarea propriei companii de 370 de miliarde de yeni.

Gigantul japonez de jocuri a vândut 17,97 milioane de unități din seria sa emblematică de console Nintendo Switch, în conformitate cu propria sa estimare de 18 milioane de unități pentru anul fiscal. Aceasta se compară cu puțin peste 23 de milioane de unități Switch vândute în anul fiscal încheiat în martie 2022, o scădere de 22%.

Nintendo a spus că „lipsurile de semiconductori și alte componente au afectat producția până la sfârșitul verii”, iar compania „nu a experimentat creșterea vânzărilor, în principal în timpul sezonului de vacanță”, pe care a observat-o în anul precedent.

Pentru anul fiscal încheiat în martie 2024, Nintendo a estimat vânzări de 15 milioane de unități ale Switch.

Nintendo se confruntă cu o consolă învechită cu Switch, care este pe piață de șase ani, cu temeri din partea investitorilor că vânzările sale ar fi atins vârful. Compania a fost forțată de două ori să-și reducă previziunile pentru vânzările Switch în ultimul an fiscal, după un sezon de vacanță dezamăgitor.

De-a lungul vieții Switch-ului, Nintendo a încercat să reîmprospăteze consola cu o versiune portabilă și una cu un ecran îmbunătățit. Acest lucru a ajutat pe termen scurt, dar nu a făcut nimic pentru a opri tendința generală de scădere a vânzărilor.

În schimb, rivalul Sony a raportat un profit record pentru anul încheiat pe 31 martie. Compania a vândut, de asemenea, un record de 19,1 milioane de console PlayStation 5 în anul financiar. PlayStation 5 de la Sony a fost la vânzare doar de puțin peste doi ani, așa că este încă la început.

Acțiunile Nintendo au crescut cu 3,6% în acest an, în timp ce acțiunile Sony au crescut cu 25%.

„Nintendo Switch a avut o rulare fantastică, dar cu siguranță a depășit apogeul”, a declarat Serkan Toto, CEO al companiei de consultanță pentru jocuri Kantan Games, cu sediul în Tokyo, pentru CNBC.

„Pe baza previziunilor pentru noul an fiscal, nu m-aș aștepta la miracole, ci mai degrabă la o companie care rulează pe pilot automat și își îndeplinește datoria față de utilizatorii Switch existenți. Fiecare ciclu de consolă se încheie în cele din urmă, iar Nintendo, de asemenea, are nevoie acum de o nouă piesă hardware pentru a-și revitaliza vânzările.”

Cheia pentru Nintendo acum este modul în care continuă să obțină venituri de la cei 114 milioane de utilizatori anuali plătitori. Gigantul de jocuri are o gamă puternică de jocuri și personaje recunoscute de la Pokemon la Mario.

Cu toate acestea, Nintendo a declarat că vânzările de software au totalizat 213,96 milioane de unități pentru anul încheiat la 31 martie, în scădere cu 9% față de anul precedent.

Nintendo urmează să lanseze vineri The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom, una dintre cele mai populare francize ale sale.

Compania prognozează vânzări de software de 180 de milioane de unități în anul fiscal curent, marcând așteptările privind o nouă scădere.

Nintendo a spus că se așteaptă ca profitul net să scadă cu 21,4% la 340 de miliarde de yeni în anul încheiat în martie 2024.

scroll to top