Închide

Vecinii nu mai așteaptă certificatul digital de la Bruxelles și redeschid țara

Avatar
Bai Termale Budapesta

Băile Termale Szechenyi din Budapesta, Ungaria, s-au redeschis sâmbătă. Foto: szechenyispabaths.com

Timp de citire: < 1 minut

Veste bună mai ales pentru românii din vestul țării. Numeroase persoane au mers, sâmbătă, la Băile Termale Szechenyi din Budapesta, în contextul relaxării de către Ungaria a restricţiilor din lockdown pentru cei care deţin carduri de imunitate, adică dovada că sunt vaccinate, relatează Reuters.

În faţa complexului de băi termale s-a format o coadă, iar în momentul în care s-au deschis porţile s-au auzit urale din mulţime.

“Ştiţi, unii oameni merg la biserică, alţii la bar, iar noi obişnuim să venim aici, acesta este stilul nostru de viaţă”, a declarat unul dintre cei care au venit sâmbătă la băile termale, Endre Huszar.

Ungaria redeschide mai multe segmente ale sectorului de servicii, programul de vaccinare ajungând să depăşească 40 la sută din ţintă. Printre afacerile care se pot redeschide pentru cei cu dovada de vaccinare, după aproape şase luni de lockdown, se numără hotelurile, spa-urile, restaurantele (în interior), teatrele, cinematografele, sălile de fitness, sălile de sport, piscinele şi muzeele.

Şi Grădina Zoologică din Budapesta s-a redeschis, cu o nouă atracţie pentru vizitatori – un elefant născut în urmă cu o săptămână.

Vizitatorii care au venit la băile termale au trecut printr-un control al temperaturii şi sunt obligaţi să poarte măşti atunci când nu sunt în piscine sau la saună.

Potrivit AP, sunt eligibili pentru cardurile de imunitate cei care au primit cel puţin o doză de vaccin şi cei care s-au vindecat de Covid-19 .

Până în prezent, Ungaria a raportat peste 27.000 de decese legate de infecţia cu coronavirus, dar țara este printre primele din UE la rata de imunizare prin vaccin, după ce a avut parte de un val 3 foarte dur.

scroll to top