Închide

Vecinii sunt optimiști în privința creșterii economice. Budapesta vede în roz revenirea lui Trump

Avatar
Ungaria Vamă Graniță Intrare Maghiari Unguri Copyright Foto Contactati Www.afaceri.news

Copyright foto: contactati www.AFACERI.news

Timp de citire: 2 minute

Optimism major al vecinilor maghiari la nivelul economiei, deși zona se află la marginea conflictului ruso-ucrainean. Guvernul ungar se aşteaptă la o creştere economică de 2,5% în acest an şi de 4,1% anul viitor – a declarat joi ministrul de finanţe Mihály Varga în cadrul şedinţei de informare a guvernului de la Budapesta.

Mihály Varga a explicat că:

În contextul stării de război, Uniunea Europeană îşi revine din criză mai lent decât s-a preconizat, economia germană este suferindă de mai multă vreme, iar pieţele de export sunt şi ele slabe; prin urmare, se aşteaptă o traiectorie macroeconomică planificată pentru o situaţie de război, conform căreia economia va reveni pe traiectoria creşterii în acest an şi este posibilă o creştere a PIB-ului de aproximativ 2,5%.

El a adăugat:

Guvernul se aşteaptă ca în a doua jumătate a acestui an creşterea să se accelereze, ceea ce va avea un efect benefic şi asupra bugetului. Ministrul a spus că, pentru anul viitor, o creştere a PIB-ului de 4,1% anul viitor este plauzibilă.

Gergely Gulyás, care conduce Cancelaria prim-ministrului, a anunţat în cadrul şedinţei de informare: cabinetul va prezenta parlamentului proiectul de buget pentru anul 2025 după 5 noiembrie.

El a declarat conform agenției maghiare de presă MTI:

Guvernul consideră că nu există o soluţie militară la război, fiind necesare tratative de pace şi încetarea focului. Cu toate acestea, guvernul a luat în considerare consecinţele unei perioade lungi de război pentru economia ungară, deoarece o perioadă de război necesită o politică economică fundamental diferită de o perioadă de pace. Astăzi, putem spune că cea mai importantă decizie pentru viitor va fi luată de americani pe 5 noiembrie şi că, în privinţa războiului şi păcii, se va impune un scenariu cu totul diferit dacă Donald Trump va fi preşedinte al Statelor Unite decât dacă rămâne actuala administraţie, de aceea guvernul va prezenta proiectul de buget pentru 2025 după data de 5 noiembrie,

a precizat Gergely Gulyás.

scroll to top