Închide

VIDEO | Un artist britanic a creat o sculptură din sticlă a vaccinului Astra Zeneca

Avatar
Sculptura Sticla
Timp de citire: < 1 minut

Artistul britanic Luke Jerram a creat o sculptură din sticlă borosilicată a vaccinului AstraZeneca, pentru a marca 10 milioane de doze administrate în Marea Britanie. Sculptura, care măsoară 34 de centimetri, este de 1 milion de ori mai mare decât nanoparticulele din actualul vaccin, potrivit paginii de Facebook Glass Microbiology. 

Artistul Luke Jerram şi echipa sa au petrecut o lună lucrând la sculptură, realizată cu aceleaşi materiale care au fost folosite pentru a crea eprubetele din sticlă în laboratoarele ştiinţifice.

Cinci versiuni dintr-o serie limitată au fost create şi de profitul din vânzarea lor va beneficia organizaţia Medecins Sans Frontieres pentru a ajuta comunităţile care suferă de pe urma pandemiei.

Jerram, care are un studio în Bristol, a mai creat o sculptură a virusului SARS-CoV-2 în martie.

După ce a suferit de Covid-19 în noiembrie, el a decis că următorul proiect ar trebui să se axeze “pe vaccin, drumul nostru în criza globală, ca un tribut adus ştiinţei şi echipei medicale care a contribuit în toată lumea în lupta cu virusul”, a declarat el pentru agenţia AP, citată de news.ro.

scroll to top