Închide

Viitor fără Merkel: Ministrul de finanțe al Germaniei, Olaf Scholz, văzut ca înlocuitor

Avatar

Foto - pes.eu

Timp de citire: < 1 minut

Social-democrații germani (SPD) îi vor cere ministrului finanțelor, Olaf Scholz, să fie candidatul lor pentru funcția de cancelar la alegerile de anul viitor, când cel de-al patrulea și ultimul mandat al Angelei Merkel se va încheia, scrie Die Zeit, citând surse din SPD.

Popularitatea lui Scholz a crescut în cadrul SPD, dar și al publicului german, după ce acesta și-a arătat suportul pentru programele de cheltuieli fără precedent menite să ajute economia germană să facă față crizei provocate de pandemia coronavirusului.

Reuters a citat un membru important al SPD, care s-a descris ca fiind critic al lui Scholz, spunând că ministrul a făcut o „muncă impresionantă” în timpul crizei și că șansele sale de a deveni candidat pentru funcția de cancelar sunt mari. Co-liderii SPD Saskia Esken și Norbert Walter-Borjans au avut discuții cu membri ai partidului, discuții în care Scholz a fost menționat în mod repetat ca fiind candidatul potrivit, scrie Die Zeit.

Chiar și Kevin Kuehnert, un critic recunoscut al lui Scholz și liderul aripii de tineret a partidului, și-a semnalat disponibilitatea de a sprijini ministrul finanțelor în calitate de candidat.

Esken și Walter-Borjans, care i-au depășit, la sfârșitul anului trecut, pe Scholz și pe colega sa Klara Geywitz în lupra pentru conducerea partidului, nu au dorit să comenteze relatările, dar nu le-au negat în mod clar, scrie Reuters.

scroll to top