Închide

Germania ajunge la un acord cu UE privind eliminarea treptată a motoarelor cu ardere internă

Avatar
bmw, suv, auto

Fotografie de Riedelmeier pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Autoritățile de la Berlin și Bruxelles au ajuns la un acord în disputa privind interzicerea mașinilor noi cu motoare cu combustie internă. Acordul se referă la viitoarea utilizare a combustibililor electronici în automobile, potrivit Deutsche Welle.

Germania și Comisia Europeană au declarat sâmbătă că s-a ajuns la un acord privind eliminarea treptată a vehiculelor cu motoare cu combustie internă.

Spre iritarea unora de la Bruxelles, consensul pe această temă a fost împiedicat de opoziția din cadrul coaliției guvernamentale din Germania.

Ce s-a anunțat?

Acordul pune capăt unei dispute cu privire la posibilitatea ca producătorii să mai poată fabrica mașini care să folosească așa-numiții “e-combustibili” după 2035. Acesta ar permite înmatricularea mașinilor după această dată, cu condiția ca orice combustibil pe care îl folosesc să fie exclusiv neutru din punct de vedere al emisiilor de dioxid de carbon.

“Am ajuns la un acord cu Germania cu privire la viitoarea utilizare a combustibililor electronici în automobile”, a scris pe Twitter vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans. “Vom lucra acum pentru ca regulamentul privind standardele de CO2 pentru autoturisme să fie adoptat cât mai curând posibil, iar Comisia va urma rapid pașii juridici necesari”, a scris el.

Ministrul german al Transporturilor, Volker Wissing, care a promovat amendamentul, a scris că “vehiculele cu motoare cu combustie internă pot fi în continuare înmatriculate după 2035 dacă alimentează exclusiv cu carburanți neutri din punct de vedere al emisiilor de CO2”.

Ce s-a aflat în spatele disputei?

Germania găzduiește un important sector de producție auto, care ar trebui să pună în aplicare legislația UE.

Planurile UE de a permite doar fabricarea de mașini fără emisii după 2035 au trebuit să fie înghețate după ce Germania a ridicat obiecții de ultim moment, insistând pentru a permite înmatricularea vehiculelor cu combustibili electronici.

Wissing și liberalii săi din Partidul Liber-Democraților, un partener minor în coaliția de guvernare a cancelarului Olaf Scholz, au condus eforturile de revizuire a acordului, respingând cererile Bruxelles-ului pentru un acord rapid.

Până vineri, se spunea că Ministerul german al Transporturilor și Comisia Europeană încă mai făceau schimb de scrisori și propuneri pentru a ajunge la un compromis.

Scholz, vorbind după un summit UE desfășurat vineri la Bruxelles, a declarat că se va ajunge la un acord “destul de curând” cu privire la această dispută.

Ministrul german al economiei și climei, Robert Habeck, a declarat că orice întârziere suplimentară ar risca să creeze probleme în cadrul coaliției tripartite, care include și Verzii ecologiști și social-democrații de centru-stânga (SPD) ai lui Scholz.

Criticii propunerii privind combustibilii electronici au argumentat că producția de combustibili electronici este foarte costisitoare și consumatoare de energie. Utilizarea unor astfel de carburanți într-o mașină cu motor cu combustie necesită de aproximativ cinci ori mai multă energie electrică regenerabilă decât funcționarea unui vehicul electric cu baterii.

scroll to top