Închide

Volkswagen Group primește o ofertă amețitoare pentru brandul Lamborghini. Cine este interesat?

Avatar
Lamborghini

Celebrul Lamborghini Huracan STO. Foto: Robb Report

Timp de citire: 2 minute

Grupul auto german Volkswagen Group a primit o ofertă de 7,5 miliarde de euro pentru marca de automobile sport Automobili Lamborghini. Cine este ofertantul? Consorţiul anglo-suedez Quantum Group AG, susţine în exclusivitate publicaţia de specialitate Autocar.

Oferta ar fi fost înaintată într-o scrisoare de intenţie trimisă la începutul acestei luni către Volkswagen Group, în care sunt precizaţi termenii privind preluarea Automobili Lamborghini de către Quantum Group AG. Oferta non-angajantă făcută de Quantum Group AG este primul pas înaintea de debutul discuţiilor cu Volkswagen Group şi derularea operaţiunilor de due diligence.

Divizia Automobili Lamborghini este controlată de divizia Audi, parte a grupului Volkswagen. Fondat de Ferruccio Lamborghini în anul 1963, printre modelele actuale ale constructorului italian se numără Huracan, Aventador şi Urus, care se bazează toate pe componente produse de Volkswagen Group.

Potrivit unei strategii intitulate Outlook 2030, Quantum Group AG vrea să facă din marca Lamborghini “un pionier al inovaţiei prin implementarea de noi tehnologii curate de propulsie”. Planul de afaceri prezentat de consorţiul anglo-suedez în scrisoarea de intenţie prevede o creştere a volumului producţiei precum şi o “soluţie de vehicul electric” pentru Lamborghini până în 2025.

Audi a preluat Automobili Lamborghini în anul 1998 de la Megatech, o companie din Indonezia, pentru 110 milioane de dolari. Primele semnale sugerează că Volkswagen Group este interesat să vândă Lamborghini, dar un purtător de cuvânt de la Audi contactat de Autocar a negat: “Lamborghini nu este de vânzare”.

“Comenzile se acumulează într-un mod în care grupul Volkswagen ar trebui să ajungă cel puțin la nivelul performanțelor vânzărilor din acest an”, a declarat miercuri șeful unității, Stephan Winkelmann, într-un interviu pentru Bloomberg TV.

În 2020, Lamborghini a vândut 7.430 de vehicule, mai puţin faţă de numărul record de 8.205 de unităţi vândute în 2019. În pofida acestei scăderi, atribuite perioadei de 70 de zile în care uzina de la Sant’Agata a fost închisă din cauza pandemiei, profiturile realizate de Lamborghini au crescut în contextul unei cifre de afaceri de 1,61 miliarde de euro.

scroll to top