Închide

Zalando suspendă serviciul second-hand în două țări europene

Avatar
Logo of clothing shop Zalando.

Fotografie de Mika Baumeister pe Unsplash

Timp de citire: < 1 minut

Există puțin apetit pentru hainele second-hand din Belgia și Franța, notează Zalando. Platforma de modă nu va mai accepta deocamdată articole de îmbrăcăminte purtate de la clienții de acolo. Cu toate acestea, clienții pot cumpăra în continuare articolele, transmite RetailDetail.eu.

Oferta nu corespunde cererii

Zalando are o secțiune Pre-Owned pe platforma sa din 2020, cu haine și accesorii second-hand. Pentru a răspunde cererii în creștere extrem de rapidă de produse second-hand, platforma a cumpărat de atunci articole de la clienți.

Pentru a evita canibalizarea propriilor vânzări, consumatorii nu vând ei înșiși acolo, dar Zalando aranjează totul. Compania sugerează un preț de achiziție, după care consumatorii pot trimite articolele gratuit. De asemenea, consumatorii nu sunt plătiți în numerar, dar primesc un voucher sau pot dona suma către organizații de caritate.

Cu toate acestea, sistemul nu pare să funcționeze peste tot. În special în Belgia și Franța, „oferta de articole second-hand nu corespunde cererii pentru acestea”, a declarat purtătorul de cuvânt Gilbert Kreijger pentru ziarul belgian Gazet Van Antwerpen. De acum, clienții din acele două țări pot cumpăra doar haine second-hand din străinătate, dar nu mai oferă ei înșiși produse. Serviciul a fost suspendat, dar poate reveni în viitor.

scroll to top