Închide

Zmeul șoselelor | Amendă record și permisul suspendat peste 2 ani pentru un puști teribilist

Avatar
Cars ahead on road

Fotografie de Taras Makarenko pe Pexels

Timp de citire: < 1 minut

Un tânăr șofer de doar 19 ani a primit o amendă record, de peste 21.000 de lei din partea polițiștilor din județul Bacău pentru o colecție impresionantă de abateri de la Codul Rutier. În plus, acesta a fost reținut pentru 24 de ore, iar permisul i-a fost suspendat pentru o perioadă de 780 de zile, adică mai bine de doi ani, potrivit unui comunicat al Inspectoratul de Poliție Județean din Bacău.

La data de 26 februarie, la orele prânzului, polițiștii Serviciului Rutier Bacău au efectuat semnal regulamentar de oprire, a unui autoturism ce se deplasa în interiorul localităţii băcăuane Răcăciuni, pe sensul dinspre Adjud spre Bacău.

La vederea polițiștilor, conducătorul auto a accelerat, a efectuat manevre de viraj stânga-dreapta, a circulat pe sesul opus de deplasare, astfel punând în pericol real siguranţa participanţilor la trafic.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au stabilit că autoturismul a fost condus de un tânăr de 19 de ani, din comuna Răcăciuni.

Ulterior, polițiștii au mai aflat că autoturismul pe care încercaseră să îl oprească avea înmatricularea suspendată, însă avea montate plăcuţe cu numărul de înmatriculare provizoriu atribuit altui autovehicul, cu valabilitate până la 2 aprilie 2020.

Din verificări s-a stabilit faptul că tânărul avea suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 120 de zile, începând cu data de 16 februarie 2023.

Polițiștii din Bacău l-au depistat pe tânăr luni, 6 martie dispunând reţinerea lui pentru 24 de ore.

De asemenea, tânărul a fost sancţionat contravenţional cu suma de 21.605 lei și i-a fost suspendat permisul de conducere pentru 780 zile pentru încălcarea normelor rutiere, mai precizează IPJ Bacău.

scroll to top