Închide

”5 minute de muzică clasică” | Proiectul Radio România Muzical ajunge în magazine și mall-uri

Avatar
music book, music sheet, musical notes

Fotografie de Ri_Ya pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Proiectul ”Ascultă 5 minute de muzică clasică”, iniţiat de Radio România Muzical şi desfăşurat fără întrerupere începând cu anul 2010, trece la o etapă nouă, grație unui parteneriat lansat chiar de 1 Martie. Astfel, muzica va ajunge în spații neconvenționale, precum mall-uri, magazine mari, librării, muzee, școli sau sedii de companii, unde va răsuna în fiecare zi a lunii martie, potrivit unui comunicat al postului de radio.

Proiectul facilitează, totodată, apropierea copiilor față de muzica clasică prin audiția concretă a materialelor puse la dispoziție de Radio România Muzical, care includ atât o lucrare muzicală, cât și o poveste despre acea piesă muzicală. Totodată, copiii au și posibilitatea de a participa la un concurs derulat online, cu întrebări în legătură cu lucrările ascultate.

Din 2018, ambasadorul proiectului este cunoscutul violonist Alexandru Tomescu, solist concertist al Orchestrelor Radio.

Celebre lucrări muzicale devin parte a ambientului sonor propus de partenerii proiectului, toate, în interpretarea unor prestigioşi interpreţi români. Majoritatea lucrărilor propuse sunt înregistrări recente din stagiunile Orchestrei Naţionale Radio şi a Orchestrei de Cameră Radio.

Partenerii proiectului sunt nume importante din retailul şi business-ul românesc: Cora România, Castelul Bran, Dedeman, Librăriile Cărtureşti, Librăriile Humanitas, centrele comerciale Iulius Mall din Iaşi, Timişoara, Cluj şi Suceava, Palas Mall Iaşi, ParkLake Shopping Center, Avia Motors, Timpuri Noi Square şi Bucharest Business Garden.

Proiectul ”Ascultă 5 minute de muzică clasică” are o istorie neîntreruptă de 13 ani în spaţii neconvenţionale din întreaga ţară. Prima ediţie a avut loc în octombrie 2010 şi de atunci, pe parcursul lunilor martie şi octombrie, în fiecare zi, publicul a avut şansa de a descoperi sau redescoperi marile opusuri ale muzicii clasice, în spaţii neaşteptate, audiţii întâmpinate cu reacții pozitive atât de clienţii, cât şi de angajaţii partenerilor proiectului.

În cadrul aceluiaşi proiect, de-a lungul timpului au fost organizate şi concerte cu muzicieni români, care s-au bucurat de un mare succes de public.

scroll to top