Închide

Adidas preconizează o creștere a profitului după primele pierderi din ultimii 30 de ani

Avatar
hammock, sneakers, sneaker

Fotografie de haengematteORG pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Adidas și-a majorat perspectivele de profit pentru anul în curs, după un prim trimestru peste așteptări, potrivit Retail Gazette.

Gigantul de îmbrăcăminte sportivă se așteaptă acum să obțină profituri de 597 milioane de lire sterline (700 milioane de euro), față de 427 milioane de lire sterline (500 milioane de euro), cât era prevăzut anterior.

Vestea vine după ce, în luna martie, Adidas a raportat primele pierderi din ultimii 30 de ani, ca urmare a consecințelor financiare ale renunțării la contractul cu Kanye West în urma comentariilor antisemite ale acestuia.

Marca de îmbrăcăminte sportivă a declarat că profitul său operațional trimestrial a ajuns la 286,6 milioane de lire sterline, față de 51,2 milioane de lire sterline în anul precedent.

Acesta a adăugat că a vândut produse Yeezy în valoare de 128 de milioane de lire sterline în timpul trimestrului, cu un profit de aproximativ 43 de milioane de lire sterline.

Adidas a declarat că restul stocului de produse Yeezy va fi probabil vândut pentru aproximativ 171 de milioane de lire sterline mai târziu în cursul anului, fără niciun profit suplimentar. În 2023, compania s-a angajat să doneze o parte din încasările realizate din stocul său rămas de Yeezy în scopuri caritabile.

Adidas a încetat să mai vândă pantofi Yeezy în octombrie 2022, după ce a pus capăt relației de nouă ani cu West în urma mai multor comentarii rasiste.

Grupul fusese supus la presiuni din partea investitorilor din cauza parteneriatului său cu rapperul și a modului în care a gestionat acuzațiile de comportament neadecvat împotriva lui West.

scroll to top