Închide

Adidas vinde Reebok și se concentrează pe consolidarea brandului propriu

Avatar
sports, adidas, here

Fotografie de LisaVanDorp pe Pixabay

Grupul Adidas, gigantul german de îmbrăcăminte sportivă, a confirmat planurile de a vinde Reebok, la 15 ani după achiziționarea brandului, și anunță lansarea unei noi strategii pe cinci ani, potrivit Retail Gazette.

Adidas a cumpărat Reebok în 2006 cu 3,8 miliarde de dolari (2,7 miliarde de lire sterline) și cântărește acum opțiunile pentru vinderea mărcii, despre care se crede că va valora aproximativ 1,2 miliarde de dolari (864 milioane de lire sterline).

Adidas va dezvălui o nouă strategie pe 10 martie, dar a spus deja că dorește să își concentreze eforturile pe consolidarea poziției de lider a mărcii Adidas.

Reebok și Adidas vor putea să își realizeze semnificativ mai bine potențialul de creștere, independent unul de celălalt, a spus Kasper Rorsted, director executiv al Adidas. Vom lucra cu sârguință în următoarele luni pentru a asigura un viitor de succes pentru marca Reebok și echipa din spatele acesteia.

Printre posibilii cumpărători se numără VF Corp, proprietarul companiei Timberland și North Face, precum și Anta International din China.

De când s-a alăturat companiei, Rorsted a respins speculațiile că ar fi vrut să vândă Reebok. El a închis magazinele Reebok cu performanțe slabe și a permis expirarea unor oferte de licențiere, diminuând vânzările brandului aflat în dificultate.

După ce Reebok a revenit pe profit în 2019, Rorsted a căutat să-l ajute să genereze creșterea vânzărilor cu noi linii de încălțăminte precum CrossFit Nano și FloatRide Run.

scroll to top