Închide

Ajunge China din urmă? Produsul intern brut al Indiei ar putea înregistra o creştere spectaculoasă

Avatar
taj mahal, india, monument

Fotografie de Ma_Frank pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Produsul intern brut (PIB) al Indiei este pe cale să crească cu 8% sau chiar mai mult în trimestrul care s-a încheiat pe 31 martie, potrivit ministrului de Finanţe Nirmala Sitharaman, transmite Reuters.

Este aşteptat că economia indiană va prezenta aceeaşi rată de expansiune de la an la an pentru anul financiar 2023/24, a adăugat Sitharaman, invocând impactul îmbunătăţirii gestionării inflaţiei şi al stabilităţii macroeconomice.

„Sperăm că trimestrul patru va avea o creştere de 8% sau  depeste 8%, rezultând ca 2023/24 să aibă o creştere medie a PIB de 8% sau peste 8%”, a spus Sitharaman în timpul unui eveniment din centrul financiar al ţării, Mumbai.

Datele privind PIB-ul Indiei pentru trimestrul ianuarie-martie urmează să fie publicate pe 31 mai. A treia mare economie a Asiei a crescut cu 8,4% în trimestrul octombrie-decembrie, de la an la an, depăşind creşterea de 7,6% înregistrată în trimestrul precedent.

Se estimează că economia Indiei va creşte cu 7,6% în anul fiscal curent, până la 31 martie, potrivit ultimelor estimări guvernamentale.

scroll to top