Închide

Anomaliile inflației | Kilogramul de sarmale de post a ajuns aproape cât kilogramul de carne

Avatar
Sarmale De Post

Foto: captură YouTube

Timp de citire: < 1 minut

La târgurile din București, pofticioșii pot să mănânce sarmale de post, însă prețurile acestora sunt tot mai ridicate pe măsură ce inflația a adus schimbări mari pe toate sectoarele. Astfel, porția de sarmale, la aproape același preț cu un kilogram de carne.

Românii care țin postul Paștelui se orientează către produsele și alimentele care nu fac parte din categoria celor de proveniență animală, lucru care nu este simplu în 2023, din cauza prețurilor care au crescut foarte mult.

Din cauza inflației, prețurile din piețele din București au ajuns să fie la fel ca cele din supermarketuri.

O porție de sarmale de post cu ciuperci și orez a ajuns să coste aproape cât un kilogram de carne, întrucât suma poate fi comparabilă. De asemenea, cine vrea să se bucure de cartofii noi trebuie să scoată din buzunar aceeași sumă ca pentru un kilogram de carne.

În târgurile din București, porția de sarmale a ajuns să coste 25 de lei, vânzătorii dând vina pe creșterea prețurilor la alimente, potrivit a1.ro.

Românii plătesc tot mai mult pentru produsele de bază care se scumpesc de la o lună la alta. Cetățenii fac față tot mai greu traiului de zi cu zi.

„Prețurile legumelor, ale fructelor au crescut spectaculos, iar tendința se va menține. Să ne așteptăm ca de Paște toate produsele tradiționale  pentru masa de sărbători să fie mai scumpe, de la carne, la brânză, ouă și pască, pentru toate vom plăti mai mult, mai ales că am devenit dependenți de importuri”,

a spus Adrian Negrescu, analist financiar, citat de B1 TV.

scroll to top