Închide

Austria înăspreşte restricţiile înaintea începerii campaniei de vaccinare anti-COVID-19

Avatar
town hall, vienna, town hall square

Fotografie de phillipkofler pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Austria a intrat sâmbătă în cel de-al treilea lockdown, după ce de Crăciun restricţiile au fost relaxate. Primele doze de vaccin Pfizer/BioNTech anti-COVID-19 au început să sosească în această ţară, campania de vaccinare fiind programată să înceapă în 27 decembrie, informează dpa.

Începând de sâmbătă, magazinele din Austria, exceptând cele alimentare şi farmaciile, vor fi închise până pe 17 ianuarie. Saloanele de coafură şi multe alte servicii vor fi închise, la fel ca şi facilităţile culturale şi de petrecere a timpului liber.

Austriecii vor putea ieşi din locuinţele doar cu motive întemeiate, printre care se numără şi activităţile fizice sau plimbările. Contactele cu membrii altor gospodării vor fi puternic restricţionate.

Numeroasele staţiuni din Austria au fost deschise cu reguli stricte de carantină sau limitate doar la localnici.

Cancelarul austriac Sebastian Kurz a declarat că se aşteaptă ca un al treilea val al pandemiei să lovească Europa la începutul lui 2021, înainte ca testările şi vaccinările să îmbunătăţească lucrurile.

Mă aştept să putem reveni la normalitate în multe domenii în timpul verii. Cred că testările vor deveni un lucru normal în lunile ce vor urma, la fel ca spălatul pe dinţi, a declarat Kurz pentru postul ORF.

scroll to top