Închide

Banca franceză Credit Agricole analizează planuri de a oferi servicii financiare pentru car-sharing în Germania

Avatar

Fotografie de Olena Sergienko pe Unsplash

Timp de citire: < 1 minut

Banca franceză Credit Agricole analizează planuri de a oferi servicii financiare pentru partajare auto în Germania, deoarece piaţa în creştere oferă oportunităţi de a concura jucătorii actuali, a declarat un director pentru publicaţia comercială Automobilwoche, transmite Reuters.

Divizia de finanţare a consumatorilor a băncii franceze a încercat să crească veniturile legate de mobilitate din compania mixtă  de leasing auto deţinută cu grupul Stellantis şi alte parteneriate, precum şi din serviciile sale existente de finanţare şi închiriere de maşini.

”Testăm partajarea auto în oraşe mai mici din Franţa, cu o populaţie de până la 30.000 de locuitori. Dacă acest lucru va reuşi, vom duce conceptul şi în Germania”, a declarat Stephane Priami, şeful unităţii de finanţare a consumatorilor a Credit Agricole.

Ideea a fost să se concentreze asupra oraşelor aflate la distanţă de condus de oraşele mai mari, pentru a le pune la dispoziţia clienţilor fără maşină, a adăugat el.

Piaţa germană de car-sharing bazată pe abonament trece printr-o transformare, deoarece Volkswagen) îşi vinde unitatea de car-sharing complet electrică WeShare către Miles Mobility, cu sediul în Berlin.

Mercedes-Benz şi BMW şi-au vândut compania de partajare de maşini Share Now către Stellantis. Firma de închiriere de maşini Sixt s-a ramificat şi în partajarea auto.

scroll to top