Închide

Banca Spaniei include Binance în registrul său cripto

Avatar
Ethereum and Bitcoin next to the Binance logo

Fotografie de Kanchanara pe Unsplash

Timp de citire: 2 minute

Banca Spaniei a înregistrat unitatea locală a celui mai mare schimb de criptomonede din lume, Binance, ca platformă de monedă virtuală, cu proceduri în vigoare împotriva spălării banilor și finanțării terorismului, informează Reuters.

Banca a spus că furnizorii înregistrați trebuie să respecte regulile privind spălarea banilor și finanțarea terorismului, dar a adăugat că nu supraveghează riscurile financiare și operaționale ale platformelor și că includerea în registru nu implică aprobarea activităților sale de către banca centrală.

Binance, care are aproximativ 120 de milioane de utilizatori în întreaga lume, a postat vineri pe Twitter că registrul său din Spania îi va permite să ofere schimbul și custodia de criptomonede în țară, în conformitate cu regulile băncii centrale.

Binance câștigă avânt în Europa după ce Franța și Italia l-au inclus și în registrele sale naționale în ultimele luni, în timp ce Uniunea Europeană pregătește o nouă reglementare în acest sector.

Companiile de criptomonede vor avea nevoie de o licență și de garanții pentru clienți pentru a emite și vinde jetoane digitale în Uniunea Europeană, în conformitate cu noile reguli convenite săptămâna trecută de bloc pentru a îmblânzi o piață volatilă.

În conformitate cu regulile actuale, nu există o aprobare transfrontalieră a serviciilor cripto în întreaga UE, dar acest lucru se va schimba odată cu noile reguli care vor urma mai târziu în 2023.

La nivel global, criptoactivele sunt în mare parte nereglementate, operatorii naționali din Uniunea Europeană fiind nevoiți doar să prezinte controale pentru combaterea spălării banilor.

Un membru francez al Parlamentului European a cerut autorității de reglementare a pieței din Franța la începutul acestei săptămâni să-și revizuiască decizia din mai de a înregistra Binance, invocând o investigație recentă a Reuters privind spălarea banilor pe platformă.

scroll to top