Închide

Berarii, pesimişti. Va fi nevoie de doi ani pentru a reveni la cifrele de dinaintea pandemiei

Avatar
beer, chopp, beer

https://www.tshirtsuperstar.com/collections/beer-shirts Fotografie de carolineandrade pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Pierderile sunt puse pe seama pandemiei și a modificărilor comportamentelor de consum și cel mai mare impact vine din HoReCa. Deși încrederea consumatorilor revine la cote normale, după cum susține Aaron Bryson, analist în cadrul GlobalData, consumul de bere și cidru s-a mutat mai mult acasă decât la terase și Pub-uri.

Conform sondajului de consum pe care îl realizează compania de cercetare, 43% dintre respondenții la nivel global încă se așteaptă ca situația să se înrăutățească în lunile următoare în țările lor de origine. În ciuda acestui sentiment, rămân la obiceiurile lor de consum când vine vorba de bere și cidru. Drept dovadă că 45% dintre respondenți susțin că au cumpărat aceeași cantitate de bere sau chiar mai mult de la declanșarea pandemie și 28% declară că au redus cheltuielile cu această băutură parțial sau fie integral.

În cazul cidrului, cifrele sunt similare: 33% au răspuns că au cumpărat la fel și 28% că au redus cantitatea sau au încetat să mai cumpere cidru de la declanșarea pandemiei de Covid-19.

În timp ce perspectivele pentru industria berii rămân pesimiste față de așteptările inițiale, companiile de profil constată o întoarcere a consumatorilor spre brandurile cunoscute, chiar dacă asta înseamnă să plătească mai mult, decât să aleagă alternativele ieftine.

Mai multe aici...
scroll to top