Închide

Bulgaria, după refuzul intrării în Schengen: Ar trebui creată o alianță cu România și Turcia

Avatar
Schengen

Foto: agora.md

Timp de citire: 2 minute

Decizia Olandei și Austriei de a nu permite intrarea Bulgariei în Schengen a cauzat o mare supărare în rândul administrației din Sofia. Președintele Rumen Radev a declarat că admiterea la Schengen este necesară pentru a securiza granițele Europei, potrivit B1TV.ro.

În plus, bulgarii cred că țara lor este văzută ca una de mâna a doua, față de restul lumii.

Bulgarii comentează, în mediul online, că ar trebui acordată mai multă atenție statelor din jur și poate ar trebui creată o uniune balcanică cu țările din Peninsula Balcanică sau poate o alianță împotriva ‘’prostiei Europei’’ între Bulgaria, România și Turcia, comentează bulgarii în mediul online.

Ziarul Fakti a lansat chiar un sondaj inedit. La întrebarea dacă ar trebui desființată granița dintre Bulgaria și România, după refuzul intrării în Schengen, 67% dintre respondeți sunt de acord cu o asemenea măsură, 22% o resping, 4% nu se pot decide, iar 8% dintre bulgari susțin că nu le pasă, potrivit bzi.ro.

„Să desființăm podul, cât timp ne vor mai ține ocupați cu gogoașa Schengen“ sau „ipocriții europeni ne consideră o țară de mâna a doua“, sunt doar câteva din comentariile celor care au participat la acest sondaj.

Joi, la Bruxelles, Austria și Olanda au votat împotriva aderării României și Bulgariei în Spațiul Schengen. Potrivit informațiilor apărute, votul împotrivă al Olandei a venit ca urmare a faptului că România și Bulgaria sunt la pachet, ori Olanda era de acord cu intrarea României, dar împotriva intrării Bulgariei.

România continuă demersurile pentru aderarea la Schengen.

„Prin MAE, a fost chemat ambasadorul nostru la Viena pentru consultări. În atare condiţii, nivelul relaţiilor diplomatice va scădea la nivelul însărcinatului cu afaceri de la Viena. În continuare, cum am discutat cu preşedintele României, dar şi cu preşedintele PSD, vom continua toate demersurile pentru aderarea la Schengen, pentru a ne îndeplini obiectivul naţional. Avem această decizie politică unitară. Este nevoie să continuăm acest demers din respect pentru români şi pentru partenerii noştri europeni. În acest moment, se discută cu instituţiile europene şi cu preşedinţia cehă a Consiliului Europei, pentru a identifica soluţiile imediate. Se discută şi cu partea suedeză, pentru că urmează să preia preşedinţia de la Cehia. Se discută oportunitatea repunerii pe agenda Consiliului a deciziei pentru aderare”, a declarat premierul Nicolae Ciucă.

scroll to top