Închide

Când hoțul se teme de hoți | Companiile rusești de energie preferă alte soluții în loc de Zoom

Avatar
Rusia Zoom Putin

Foto: TASS

Timp de citire: < 1 minut

Sectorul rusesc de petrol și gaze și energie nu folosește software-ul de la Zoom Video Communications Inc încă de la începutul muncii la distanță și preferă platformele online interne sau soluțiile altor producători. Rosneft, Gazprom Neft și alți producători ruși de petrol nu folosesc Zoom în comunicările corporative, au declarat surse pentru agenția TASS.

Ziarul Kommersant a raportat  că distribuitorii de soluții Zoom în Rusia și CSI au restricționat vânzările serviciului de conferințe online pentru instituțiile de stat și companiile de stat din Rusia și CIDS.

“Rosatom a instituit interzicerea întâlnirilor de lucru cu utilizarea Zoom-ului încă de la începutul anului trecut la nivelul reglementărilor interne”, a declarat compania nucleară de stat rusă pentru TASS.

Aceștia au decis să folosească platforma internă Atom Space.

Nici Rosneft, Gazprom Neft și nici alți producători ruși de petrol nu folosesc Zoom în comunicările corporative, au declarat surse pentru TASS. Produsele similare ale dezvoltatorilor ruși sau chiar soluțiile Cisco și Microsoft sunt cele mai frecvente alternative la Zoom în companiile de petrol și gaze.

Compania are instrumente de comunicare video cu funcționalități care nu sunt inferioare Zoom-ului, a declarat Inter RAO pentru TASS. De asemenea, nici RusHydro sau Gazprom Energoholding nu au folosit niciodată Zoom pentru întâlniri.

scroll to top