Închide

Capitală din vecini, în top 10 locații din lume de vizitat cu mașina

Avatar
budapest, chain bridge, traffic jam

Fotografie de hpgruesen pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Pe baza unui sfert de milion de recenzii, capitala Ungariei a fost clasată printre cele mai frumoase 10 locuri din lume de vizitat cu mașina, urmată de München, Zagreb, Cape Town și Viena.

Conducerea este o formă specială de transport, șoferul poate merge oriunde dorește pe un traseu relativ nelimitat, în ritmul său, chiar și doar pentru a experimenta peisajul și mediul înconjurător – având în vedere acest aspect, au fost deja create nenumărate liste diferite despre unde merită să mergem cu maşina dacă vrem să vizităm cele mai frumoase regiuni si locuri.

Acum, site-ul internaţional de închiriere de maşini DiscoverCars a realizat topul 20 de selecție, în care capitala Ungariei se află în top 10, a relatat portalul vezess.hu, transmite Rador. Lista nu este arbitrară, deoarece furnizorul de servicii s-a bazat pe un sfert de milion de recenzii ale celor peste 50.000 de clienți ai săi, selectând o singură locație pe țară/teritoriu cu minim 500 de evaluări.

Primele nouă așezări au fost incluse în listă în principal datorită frumuseții naturale, dar mai ales datorită apropierii lor de coasta stâncoasă (oraşul Hobart din Australia, Portugalia, Grecia, Insulele Azore, Cipru, insula franceză Caraibe, Guadelupa, Insulele Canare), Budapesta devenind primul oraş mare/mondial cu locul 10, potrivit portalului amintit.

Pe baza mediei de 820 de evaluări, capitala Ungariei a obţinut 8,81 puncte, în motivare fiind enumerate arhitectura diversă, priveliștea celeilalte părți a orașului de pe ambele maluri ale Dunării, dealurile Buda, peșterile, iar ca program opţional a fost recomandată şi vizitarea oraşului Tata, situat la o oră distanţă de Budapesta, şi plimbarea în jurul Lacului Vechi.

Budapesta a devansat mai multe oraşe importante, cum ar fi München, Zagreb, Skopje, Cape Town din Africa de Sud sau „sora” capitalei ungare, Viena, menţionează portalul vezess.hu, unde poate fi vizualizată întreaga listă de top 20.

scroll to top