Închide

Carrefour începe un parteneriat cu Retail & More pentru a-și relansa brandul în Grecia

Avatar
Carrefour France

Sursa foto: RFI.fr.

Timp de citire: < 1 minut

La zece ani după părăsirea Greciei, Carrefour face o nouă încercare de a pune un punct în Republica Elenă printr-un partener de franciză local.

Carrefour începe un parteneriat cu Retail & More, o subsidiară a distribuitorului de tehnologie TeleUnicom, pentru a-și relansa brandul în Grecia. Înainte de vară, primele magazine ar trebui să-și deschidă porțile, mai precis pe insula Creta. Partenerul de franciză se va concentra pe supermarketuri și magazine de proximitate și nu intenționează să deschidă niciun hipermarket.

Pentru operațiuni, retailerul se bazează pe o veche cunoștință: Vassilis Stasinoulias, care a fost top manager al joint-venture-ului Carrefour-Marinopoulos între 2008 și 2011. Carrefour a mai activat în Grecia, dar a decis să părăsească țara în 2012 din cauza criza datoriilor.

„Am decis să creăm o nouă unitate de afaceri cu amănuntul alimentar pentru că era o cerere mare pentru Carrefour în Grecia”, explică Stasinoulias. „Marca și produsele Carrefour sunt bine cunoscute clienților greci”, confirmă Patrick Lasfargues, responsabil cu parteneriatele internaționale la Carrefour. „TeleUnicom ne oferă cea mai bună platformă pentru a intra pe această piață rapid și eficient.”

scroll to top