Închide

Ce primă încasează Edward Iordănescu după calificarea Naționalei de fotbal la EURO 2024?

Avatar
Edward Iordanescu

Foto: Facebook Jurnal de Craiova

Timp de citire: 2 minute

Bucurie uriașă în rândul suflării fotbalistice românești. Edward Iordănescu (45 de ani) a reușit o performanță impresionantă și a obținut calificarea la EURO 2024, al șaselea turneu continental din istoria naționalei României. De altfel, acesta era și obiectivul fixat de Federația Română de Fotbal.

Pentru această calificare, Iordănescu Jr. va fi recompensat pe măsură și va încasa o primă în valoare de 200.000 de euro, notează Gazeta Sporturilor.

„O bucurie fără margini, probabil zilele următoare vom conștientiza mai bine. Am crezut în băieți. Păreri, critici, critici au fost din prima zi de când am venit, dacă era mai multă toleranță poate puteam să facem și mai bine și mai repede. A fost greu. S-au făcut și multe nedreptăți când am venit la națională, dar merge în plan secund. Vreau să mulțumesc familiei, părinții mei, frații mei au fost la meci aici, au venit după națională peste tot. Le mulțumesc tuturor celor care au crezut în echipa națională, de la început sau pe parcurs. Mulțumesc Federației și președintelui care mi-a dat credit total și mână totală liberă, am luat deciziile pe care le-am crezut de cuviință.

În ultimul rând îi mulțumesc Lui Dumnezeu, eu sunt credincios”,

a spus Iordănescu Jr., după meci.

Miza meciului România – Elveția? Adversari mai accesibili la EURO

Ultimul meci din preliminarii este cel cu Elveția de la București, iar un rezultat pozitiv ar fi uriaș pentru echipa lui Edi Iordănescu. Cu un avans de două puncte în fruntea grupei, România va termina pe primul loc dacă nu pierde în meciul de marți, în fața a peste 50.000 de suporteri români care vor lua cu asalt Arena Națională.

Iar dacă vor câștiga grupa, tricolorii vor fi în urna a doua la tragerea la sorți de la Hamburg, având avantajul primului loc din preliminarii. Astfel, România ar evita echipe precum Turcia, Danemarca, Ungaria, Albania și Austria, în acest moment, lucrurile putându-se schimba odată cu ultima rundă din grupe.

În acest moment, România se află pe locul 11 în clasamentul rezultatelor care dă componența urnelor, beneficiind de statutul de echipă câștigătoare de grupă.

scroll to top