Închide

Cea mai mare fabrică Volkswagen are probleme cu lipsa de cip-uri și de celule pentru baterii

Avatar
vw, volkswagen, auto

Fotografie de renehesse pe Pixabay

Cea mai mare fabrică a Volkswagen, din orașul german Wolfsburg, se luptă să răspundă cererii crescute pentru modelul Golf. Problemele sunt cauzate de lipsa de celule pentru baterii necesare la versiunile hibride și de lipsa de semiconductori, a declarat șeful sindicatului companiei, pentru Braunschweiger Zeitung, într-un interviu publicat sâmbătă.

Volkswagen are comenzi pentru 93.000 de hatchback-uri Golf, ceea ce se traduce printr-un volum de producție de peste patru luni, potrivit lui Bernd Osterloh, care reprezintă, de asemenea, lucrătorii în consiliul de supraveghere al grupului. Variantele hibride se dovedesc deosebit de populare în rândul clienților și reprezintă 60% din comenzile în Germania și 40% din cele din toată Europa, potrivit Bloomberg.

Cel mai mare producător auto din Europa a avertizat în decembrie că lipsa componentelor semiconductoare va perturba producția. Problema s-a răspândit de-a lungul întregii industrii, afectând producătorii de la General Motors Co. la Renault SA și Daimler AG.

Volkswagen a declarat că anticipează că lipsa cipurilor va persista și în al doilea trimestru. Firma de consultanța AlixPartners estimează că problema ar putea costa producătorii de automobile pierderi de vânzări de până la 61 de miliarde de dolari în acest an.

scroll to top