Închide

Cel mai mare lanţ de supermarketuri din Spania a anunţat îngheţarea preţurilor la produsele esențiale

Avatar
shopping, corona, business

Fotografie de Alexas_Fotos pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Cel mai mare lanţ de supermarketuri din Spania cu peste o mie de magazine în toată ţara a anunţat îngheţarea preţurilor la produsele esenţiale. Coşul de bază pentru o familie va conţine 30 de produse şi va costa 30 de euro. Ministrul Muncii vrea ca măsura să se aplice în toate magazinele, deşi colegii din Guvern susţin că plafonarea preţurilor este ilegală, informează Știrile TVR.

De luni, 12 septembrie, unul dintre cele mai importante lanţuri de supermarketuri din Spania, va aplica modelul francez, din ţara de origine, unde a îngheţat deja preţurile la o sută de produse esenţiale, inclusiv îmbrăcăminte.

În Spania plafonarea se va face doar la 30 de alimente de bază, articole de curăţenie şi cele pentru igiena personală.

Măsura se va aplica până pe 8 ianuarie.

Ministrul Muncii şi Economiei Sociale vrea să plafoneze preţurile la lapte, ouă şi pâine în toate magazinele, însă comercianţii cer reducerea TVA-ului pentru scăderea preţurilor.

În Spania, inflaţia a depăşit 10%, iar preţurile de la producător până ajung pe masa consumatorului ajung să fie mai mari cu 800%.

Săptămâna viitoare ministrul Muncii se va întâlni cu reprezentanţii tuturor lanţurilor de supermarketuri pentru a-i convinge să limiteze preţurile la produsele de bază, pentru a-i ajuta astfel pe spanioli să treacă mai uşor peste iarnă.

scroll to top