Închide

Celebrul borcan de Nutella nu va mai fi la fel. Ferrero și Carrefour revoluționează ambalajele

Avatar
Design Nuttela

Foto: FoodBev.com

Timp de citire: 2 minute

Grupul Ferrero a anunțat o serie de noi parteneriate pentru a-și atinge noile angajamente luate privind ambalarea. În 2019, Ferrero și-a dezvăluit planurile de a face toate ambalajele sale 100% reutilizabile, reciclabile sau compostabile până în 2025, anunță FoodBev.com.

Pentru a susține acest obiectiv, compania și-a unit forțele cu Loop și Carrefour pentru o schemă pilot de reutilizare a mărcii sale Nutella din Paris, Franța. Ferrero a dezvoltat astfel un nou borcan-pilot Nutella în colaborare cu platforma de reutilizare Loop, special conceput cu caracteristici precum o etichetă, dar și un sigiliu optimizat. Aceste tipuri de ambalaje revoluționare pot fi îndepărtate cu ușurință în timpul ciclului de spălare.

Conform schemei implementate de reciclare, cumpărătorii vor putea cumpăra un borcan de Nutella de la cele zece magazine pilot și de pe site-ul web Carrefour, aceștia fiind nevoiți să plătească o garanție. Carrefour va colecta apoi toate borcanele goale pentru spălare și reutilizare.

De la semnarea angajamentului global New Foundation al Fundației Ellen MacArthur în 2019, Ferrero a devenit o organizație participantă la inițiativa New Plastics Economy. Schema își propune să promoveze progresul către o economie circulară a materialelor plastice, iar Ferrero spune că „așteaptă cu nerăbdare să colaboreze cu ceilalți participanți pentru a stimula acțiunea și a promova inovația”.

În plus, Ferrero a creat noi ambalaje reciclabile pentru Kinder Happy Hippo și s-a alăturat alianței 4evergreen, care reunește companii din lanțul valoric al ambalajelor pe bază de fibre, care se angajează să crească economia circulară și durabilitatea.

Fabio Mora, director global de ambalare al Grupului Ferrero, a declarat:

„Noul ambalaj reciclabil pentru Kinder Happy Hippo și alianța cu 4evergreen sunt pași importanți care subliniază angajamentul nostru de a lucra în permanentă colaborare cu ceilalți. De asemenea, așteptăm cu nerăbdare să împărtășim mai departe realizările privind progresul nostru și altor companii. ”, a conchis Fabio Mora.

scroll to top