Închide

China | Aplicațiile care pot influența opinia publică necesită o verificare de securitate

Avatar
woman, coffee, phone

Fotografie de Averyanovphoto pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Autoritatea de reglementare a spațiului cibernetic din China a declarat miercuri că aplicațiile care au capacitatea de a influența opinia publică ar trebui să fie supuse unei verificări de securitate, potrivit CNBC.

Mișcarea marchează un alt pas al Beijingului pentru a controla și monitoriza informațiile de pe internetul deja foarte cenzurat din China.

Nu este clar ce consideră autoritățile de reglementare funcții sau tehnologii care ar putea influența opinia publică.

Cele mai recente reguli fac parte dintr-un proiect de regulament emis miercuri de Administrația Cyberspace din China (CAC) din ce în ce mai puternică, care încearcă să stabilească un cadru pentru modul în care ar trebui să funcționeze producătorii de aplicații.

Furnizorii de aplicații nu ar trebui să-și folosească software-ul pentru a se angaja în activități care pun în pericol securitatea națională sau perturbă ordinea socială, spun regulile.

Orice aplicație de știri trebuie să obțină și o licență, care este supusă revizuirii de către autoritățile de reglementare, a spus CAC. Peisajul știrilor din China este susținut în mare măsură de stat și deja foarte cenzurat.

În ultimul an, China a înăsprit reglementarea sectorului său tehnologic intern în domenii de la antitrust la securitate cibernetică.

Noul document al CAC reunește legile și reglementările anterioare într-un singur set de reguli – deși multe dintre ele nu sunt noi.

De exemplu, producătorii de aplicații trebuie să aibă o protecție puternică a datelor. China a adoptat deja o lege de referință privind protecția datelor cu caracter personal anul trecut.

Utilizatorii trebuie, de asemenea, să se înregistreze la aplicație folosind identitatea lor reală, conform schiței de reguli de miercuri. Acest lucru se întâmplă de ceva vreme în China, unde identitatea reală este legată de cărți de identitate emise de stat și numere de telefon mobil.

Autoritatea de reglementare a spațiului cibernetic a spus că regulile sunt deschise comentariilor publice și vor intra în vigoare anul acesta, dar nu a fost dată o dată exactă.

scroll to top