Închide

Coca-Cola observă un decalaj tot mai mare între consumul la domiciliu și cel din afara casei

Avatar
coca-cola, soft drink, soda

Fotografie de StockSnap pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Coca-Cola observă un decalaj tot mai mare între comportamentul consumatorului de acasă și cel din afara casei. În supermarketuri, consumatorii aleg mai ușor mărcile private, potrivit Retail Detail.

Fără alte creșteri de prețuri

Coca-Cola a depășit așteptările în al treilea trimestru, în ciuda unei noi serii de creșteri de prețuri. Gigantul băuturilor răcoritoare a înregistrat vânzări de 11,91 miliarde de dolari (11,24 miliarde de euro), față de așteptările analiștilor de 11,44 miliarde de dolari. Profitul net a crescut și el, la 3,09 miliarde de dolari (2,92 miliarde de euro). Vânzările organice au crescut cu 11%.

Cea mai mare parte a acestei creșteri s-a datorat majorării prețurilor: comparativ cu anul precedent, prețurile au crescut cu 9%. Cu toate acestea, volumul a continuat, de asemenea, să crească ușor, cu 2%. În iulie, grupul a anunțat totuși că nu va mai crește prețurile în Statele Unite și în Europa în acest an.

Mai mult decât se aștepta

Directorul general James Quincey remarcă faptul că vânzările în afara casei cresc mai rapid decât consumul la domiciliu. În supermarketuri, este mai ușor pentru consumatori să opteze pentru mărcile private decât în afara casei. Această diferență este deosebit de accentuată în Statele Unite. În Europa, consumatorii reduc mai mult consumul în general, în timp ce Coca-Cola a avut de asemenea de suferit de pe urma vremii instabile de vară din această regiune.

Pentru întregul an, Coca-Cola se așteaptă acum la o creștere a profitului de 7-8%, față de cele 5-6% prognozate anterior. De asemenea, grupul își majorează perspectivele privind veniturile la 10-11%. Restul perspectivelor sale pentru 2024 vor fi anunțate după trimestrul al patrulea.

scroll to top