Închide

Comisia Europeană aprobă o schemă de 7,4 mil. de euro pentru a sprijini creșterea bovinelor

Avatar
vacă, vaci

Fotografie de Jonas Koel pe Unsplash

Timp de citire: 2 minute

Comisia Europeană aprobă o schemă în valoare de 7,4 milioane de euro destinată României pentru a sprijini întreprinderile care își desfășoară activitatea în sectorul creșterii bovinelor, în contextul pandemiei, potrivit Știrilor TVR.

„Comisia Europeană a aprobat o schemă în valoare de 7,4 milioane de euro, aproximativ 35,7 milioane de lei, destinată României, pentru a sprijini întreprinderile care își desfășoară activitatea în sectorul creșterii bovinelor și care sunt afectate de pandemia de coronavirus. Schema a fost aprobată în temeiul Cadrului temporar privind ajutoarele destat. În cadrul schemei, sprijinul public va fi acordat sub formă de subvenții directe. Scopul acesteia este acela de a ajuta întreprinderile care își desfășoară activitatea în sectorul creșterii bovinelor să își acopere nevoile de lichidități și să își continue activitățile astfel încât să poată furniza alimente și materii prime furajere pentru industria alimentară și să poată menține locurile de muncă”, anunță Comisia Europeană.

Potrivit sursei citate, se preconizează că schema va aduce beneficii unui număr de peste 1.000 de societăți care își desfășoară activitatea în sectorul creșterii bovinelor.

„Comisia a constatat că schema care vizează România respectă condițiile stabilite în cadrul temporar. În special: granturile nu depășesc 100.000 de euro per beneficiar, astfel cum se prevede în cadrul temporar pentru întreprinderile care își desfășoară activitatea în domeniul producției agricole primare și sprijinul poate fi acordat până la 31 decembrie 2020. Comisia a concluzionat că măsura este necesară, adecvată și proporțională pentru a remedia o perturbare gravă a economiei unui stat membru, în conformitate cu articolul 107 alineatul (3) litera (b) din TFUE și cu condițiile prevăzute în cadrul temporar. Pe această bază, Comisia a aprobat măsura în temeiul normelor UE privind ajutoarele de stat”, se mai menționează în comunicatul Comisiei Europene.

scroll to top