Închide

Companiile de asigurări au plătit 43 de mld. $ în urma cutremurului din Turcia

Avatar
230207053846 09 Earthquake 020723 Iskenderun Turkey (1)

foto: CNN

Timp de citire: < 1 minut

Un cutremur mortal în Turcia şi Siria, precum şi tornadele şi furtunile cu grindină din Statele Unite au contribuit la pierderile de 43 de miliarde de dolari acoperite de companiile de asigurări în prima jumătate a anului 2023, a anunțat Munich Re într-un raport citat de Reuters.

Cifra este puţin mai mică decât pierderile asigurate de 47 de miliarde de dolari consemnate în prima jumătate a anului 2022, dar mai mare decât media pe 10 ani, de 34 de miliarde de dolari, potrivit Munich Re, cel mai mare reasigurător din lume.

Incluzând pierderile neasigurate, cifra a ajuns la 110 miliarde de dolari în prima jumătate a anului – de asemenea, semnificativ peste media pe 10 ani.

Cutremurul din Turcia şi Siria, în care au murit aproximativ 58.000 de oameni, a avut cea mai mare contribuţie la pierderile asigurate şi neasigurate înregistrate în prima jumătate a anului 2023, la 40 de miliarde de dolari.

În SUA, mai multe tornade şi furtuni de grindină au dus la pierderi asigurate şi neasigurate de 35 de miliarde de dolari, potrivit Munich Re.

Deşi modelul meteorologic El Nino contribuie la temperaturi mai ridicate,”tendinţa globală către temperaturi mai ridicate a apei şi a aerului este determinată în principal de schimbările climatice, cu catastrofe meteorologice tot mai mari şi poverile financiare rezultate”.

scroll to top