Închide

Companiile japoneze s-au săturat de Jocurile Olimpice, înainte de-a începe

Avatar
Olympic Rings

Fotografie de Kyle Dias pe Unsplash

Timp de citire: 2 minute

Mai bine de jumătate dintre companiile din Japonia consideră că Jocurile Olimpice de la Tokyo ar trebui amânate sau chiar anulate, potrivit unui sondaj realizat de grupul de cercetare Tokyo Shoko Research. Rezultatele acestei noi cercetări pune și mai mult sub semnul îndoielii soarta ediției amânate a Jocurilor Olimpice, care ar trebui să înceapă în mai puțin de jumătate de an.

Japonia se luptă să țină sub control pandemia la nivel local, iar, în paralel, este rămasă în urmă în privința programului de vaccinare. Chiar și așa, premierul Yoshihide Suga a promis că va crea toate condițiile necesare pentru a putea găzdui Jocurile Olimpice de vară, a căror deschidere este programată pe 23 iulie 2021.

Sondajul, realizat online în perioada 1-8 februarie și prezentat de agenția Reuters, a arătat că 56% dintre companiile chestionate consideră că Japonia ar trebui să amâne sau chiar să anuleze Jocurile Olimpice, procent în creștere față de 53,6% cât arăta ediția anterioară a sondajului, publicată în august.

Doar 7,7% dintre firmele chestionate au declarat că Jocurile ar trebui să se desfășoare în format complet, așa cum era programat, anul acesta, în scădere față de 22,5% din sondajul anterior.

Aproape 20% au declarat că Jocurile ar trebui să aibă loc cu un număr limitat de spectatori, în timp ce alți 17% au spus că ar trebui să se desfășoare fără spectatori, a arătat sondajul.

Peste 70% dintre firme au declarat că anularea sau amânarea Jocurilor va avea cel mult un impact marginal asupra câștigurilor lor sau nu va avea niciun impact.

Sondajul, care a cuprins chestionarea a peste 11.000 de firme, a fost realizat înainte de demisia de vineri a șefului Comitetului de Organizare a Jocurilor Olimpice de la Tokyo 2020, Yoshiro Mori, în urma unor remarci acuzate de sexism, așa încât Jocurile au rămas, cu doar câteva luni înainte de deschidere, fără un coordonator al operațiunilor de organizare.

scroll to top